Valitse luonnonkosmetiikka, kun haluat parasta itsellesi ja luonnolle

#Ruohisrakas


Se, mitä käytämme sisäisesti vaikuttaa ulkoisesti ja se, mitä käytämme ulkoisesti vaikuttaa myös sisäisesti. Kaikki valintamme vaikuttavat myös ympäristöön. Siksi on väliä, millaista kosmetiikkaa suosimme. Sertifioidun luonnonkosmetiikan valinta tukee oman hyvinvoinnin lisäksi myös luonnon hyvinvointia.

Luonnollisuutta ei hehkuteta turhaan kosmetiikassakaan. Kun aloin siirtyä luonnollisempiin tuotteisiin, aloin huomata erilaisten oireiden, kuten ihon kirvelyn, kireyden ja nenän tukkoisuuden katoavan. Joillekin luonnonkosmetiikankin ainesosille voi toki olla allerginen, mutta itse olen onnistunut löytämään tuotteita, jotka sen sijaan hemmottelevat ihoa.


Lisäksi olen tehnyt parempia valintoja ympäristön puolesta, sillä luonnonkosmetiikan ydinajatuksena on valmistaa tuotteita mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja vastuullisesti koko tuotantoprosessin ajan.


Luonnonkosmetiikaksi määritellään tuotteet, joiden valmistuksessa käytetään luonnonmukaisia raaka-aineita eikä lainkaan synteettisiä hajusteita, säilöntä- tai väriaineita. Aidon luonnonkosmetiikan tunnistaa sertifikaateista. (Pro luonnonkosmetiikka ry.)


Miksi valita luonnonkosmetiikka?


Hiljattain uutisoitiin aurinkorasvojen kemikaalien imeytymisestä verenkiertoon ja niiden mahdollisista haittavaikutuksista. Aurinkorasvaa ei kuitenkaan kannata jättää käyttämättä alhaisten pitoisuuksien takia, sillä ihon altistaminen UVA- ja UVB-säteille on isompi paha.


Jos kuitenkin on mahdollisuus valita parempi suoja auringolta, kannattaa valita luonnollinen mineraaliaurinkosuoja, kuten esimerkiksi Alga Maris, joka sisältää mineraalifilttereitä.


Luonnollisen aurinkosuojan valinta on hyvä valinta myös ympäristön kannalta, sillä erityisesti rantakohteissa vesistöihin liukenee rasvojen kemikaaleja. Nämä puolestaan saattavat olla haitaksi vesistöille ja niiden eliöille.

Meikinpoisto öljypuhdistuskakulla


Itselleni on tärkeää, että oma hyvinvointi ja luonnon hyvinvointi kulkevat käsikädessä hankkiessani mitä tahansa tuotteita. Yksi suosikeistani on uudenlainen Luonkosin öljypuhdistuskakku*, jota jaksan hehkuttaa tutuilleni. Nämä kakut eivät ole syötäviä, vaikka tuoksu ja ulkonäkö voisi niin antaa ymmärtää.


Pidin aiemmin normaalina sitä, että markettituotteet kiristivät ihoani ja saivat jatkuvasti vetistelemään meikinpesun jälkeen. Kunhan meikki lähti. Sen jälkeen yritin elvyttää kuivaa ja kiristävää ihoa rasvoilla, joiden sisältö on vieläkin epäselvä pitkän INCI-listan tutkiskelun jälkeen.

100-prosenttisesti luonnollinen Ilona Luonkos öljypuhdistuskakku puhdistaa meikin tehokkaasti, mutta lempeästi jättäen ihon pehmeäksi meikinpoiston jälkeen. Kiinteää puhdistuskakkua hierotaan kuivin käsin kasvoille ja lopuksi pyyhitään esimerkiksi kosteutetulla sienellä pois. Nämä herkut ovat pakattu muovittomiin ja biohajoaviin pakkauksiin.


Tässä tuotteessa kiteytyy luonnollisuus, kotimaisuus, ekologisuus, toimivuus, zero waste -ajattelu ja kaunis design, joten tämä on ollut täydellinen valinta itselleni. Kiinteän koostumuksen ansiosta tuote on kiva ottaa mukaan myös reissuille.


Kasvoille hehkua vitamiinikoktailista


Olen jo pidempään käyttänyt ihonhoidossa öljyjä, kasvovesiä ja suihkeita, jotka hoitavat ja raikastavat ihoa.


MOSSA on latvialainen Ecocert-sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja, jonka ainesosina käytetään pohjoisen luonnon supermarjoja, joiden vitamiinit ja rasvahapot elvyttävät, heleyttävät ja suojaavat ihoa.


MOSSAn Vitamin Cocktail kasvoöljy* on ihanan raikkaantuoksuinen ja kosteuttava. Tuote sisältää vadelman ja tyrnin lisäksi muun muassa jojoba-, ruusunmarja- ja aprikoosiöljyä, jotka ravitsevat ja uudistavat kasvojen ihoa. Tämä on kesän luonnollisin cocktail!