Tuetaan kotimaista yrittäjyyttä, unelmia ja luontoa – nyt ja tulevaisuudessa

Vain perhosen siiven iskusta maailma on joutunut poikkeukselliseen tilaan. Kaikkien huonojen seurausten ohessa ihmisten kesken on kuitenkin korostunut yhteisöllisyys ja halu auttaa. Myös luonto on saanut pieneksi hetkeksi hengähtää. Tuetaan kotimaisia yrittäjiä ja unelmia jatkossakin, unohtamatta kantaa vastuuta myös ympäristöstä.

Enpä olisi vielä alkuvuodesta ajatellut ihmisten olevan tällaisten tilanteiden edessä, jollaisia ajattelin näkeväni vain elokuvissa. Pandemian seuraukset ovat kauaskantoisia koskettaen montaa osa-aluetta, mutta uskon, että tälläkin pilvellä on hopeareunansa. Yhteisöllisyys, toisten tukeminen ja luovat ratkaisut ovat levinneet kulovalkean tavoin, ja tästä syystä haluan itsekin tämän tekstin kirjoittaa ajatuksella tukea erityisesti yrittäjiä sekä ekologista ja vastuullista ajattelutapaa.


It all starts with a dream


Uskon, että jokaisella yrittäjällä on ollut unelma. Unelma toteuttaa itseään ja myydä osaamistaan tuottaen jotain arvoa muille ihmisille. Haaveena tehdä sitä, missä on hyvä ja missä voi kehittää itseään, haaveena tuottaa muille hyvinvointia ja hemmottelua, haaveena tarjota kulttuuri- ja makuelämyksiä, haaveena luoda yhteenkuuluvuutta, haaveena viihdyttää ja tuoda merkityksellisyyttä ihan tavalliseen arkeen, haaveena tehdä maailmasta hieman parempi paikka. Ihan mitä vain.


Miettikää, miten paljon ajatustyötä, suunnittelua, rahaa, testaamista, epäonnistumista, lupien hakemista, byrokratian rattaissa pyörimistä ja työntekoa toimialasta riippuen jonkin unelman toteuttaminen on mahdollisesti vaatinut. Puhumattakaan oman pienen tai ison toiminnan jatkuvasta kehittämisestä alkamisen jälkeen. Kaikki se panos, ja vain perhosen siiven iskusta toiminta saattaa pysähtyä ja pahimmassa tapauksessa loppua kokonaan.

Moni on joutunut sopeutumaan uudelleen ja varmasti miettimään omaa talouttaan sekä ostokäyttäytymistään. Jos kuitenkin pystyt, tue lempiyrityksiäsi taloudellisesti tai jaa somessa näkyvyyttä, se ei maksa mitään. En kuitenkaan halua kannustaa ostamaan itselle tarpeetonta.


Kestävämpi ja vastuullisempi tulevaisuus


En tiedä osaanko kuvailla millään sanoilla sitä, miten tärkeä luonto on itselleni. Sitä se on myös koko yhteiskunnalle, vaikka joskus tuntuu, että ihminen kuvittelee pärjäävänsä ilmankin ja voi tehdä mitä vain. Mutta luonnollakin on rajansa.


Nyt kun ihmiset haluavat erityisesti kiinnittää huomiota yrittäjien tukemiseen, toivon, että huomiota kiinnitettäisiin myös vastuullisuuteen ja ekologisuuteen. Maailmaa tarvitse arvopohjaisia yrityksiä, joilla on missiona tukea myös luonnon hyvinvointia.

Haluan itse mainita tässä yrityksiä, jotka jakavat kanssani kestävään kehitykseen perustuvan arvomaailman, rakkauteni luontoon, luovat tulevaisuuden tuotteita tai ovat muuten vain lähellä sydäntäni.


Luonkos - Zero waste -ajattelulla eettiset tuotteet ihonhoitoon (tue uusien tuotteiden tuotekehitystä täällä)


Ole hyvä luonnontuote - Ekologiset ja hellävaraiset puhdistustuotteet kodille ja keholle (postaus)

Villipuro - Aktiiviseen elämään suunniteltua luonnonkosmetiikkaa


Murumuru - Suomalainen sertifoitu luonnonkosmetiikkasarja


The Good Guys - Kombuchaa! Missio jo sen kertoo: Edistää yhdessä tekemisen ja olemisen kulttuuria maailmassa sekä arvostaa luontoa sekä hyvinvointiamme


Kellaripanimo - Lisää kombuchaa!


Goodio - Taivaallisia herkkuja kauniissa pakkauksissa, Goodio toivoo elintarviketeollisuuden olevan avointa, reilua ja kestävää


Kauneuhoitola Angkor Day Spa - Arjen hemmottelua, täällä käydessä tuntuu kuin olisi Aasiassa


Cafe Qwensel - Turun viehättävin kahvila, jossa pääsee aikamatkalle menneisyyteen