Smoothie Puhtikaurasta + alekoodi Ruohonjuureen

Vuoden alussa otin monipuoliset ja nopeasti valmistuvat smoothiet takaisin osaksi ruokavaliotani. Samalla, kun olen kokeillut erilaisia hedelmien, marjojen ja superfoodien yhdistelmiä, olen alkanut kiinnittämään huomioita myös raaka-aineiden ja tuotteiden alkuperään.

Aloitin tammikuun alussa Unelma Itsestä -verkkovalmennuksen, josta voit lukea lisää tästä. Ensimmäisen kuukauden aikana valmennuksessa on käsitelty terveellisen ruokavalion perustaa, puhdasta ravintoa, syömisen tunnepuolta ja rutiineja. Viikon kuluttua valmennuksen aloituksesta on kuukausi, joten päivitän siitä silloin blogiin kuulumisia.


Kaipasin ruokavalioon hieman monipuolisuutta ja väriä, sillä aamupalana, välipalana ja iltapalana syön useimmiten puuroa mustikoilla tai ruisleipää vaihtelevilla täytteillä. Päätin pistää blenderin pitkästä aikaa pyörimään ja innostuin taas raikkaiden smoothieiden tekemisestä.

Ravinnon terveysvaikutusten lisäksi itseäni on alkanut enemmän kiinnostaa myös tuotteiden vastuullisuus ja kotimaisuus. Mustikat ovat omasta mielestäni parasta superfoodia, mitä Suomen luonnosta saa. Kerääminen on ilmaista, fyysistä ja terapeuttista. Banskuja ostaessa pyrin useammin valitsemaan Reilun kaupan tuotteita, ja toivon tällä oikeasti olevan vaikutusta.


Smoothiessa käyttämäni Puhtikaura-kaurapuuteri on kotimaista, hienoksi jauhettua täysjyväkauraa, joka pitää hyvin nälkää hitaiden hiilihydraattien ja korkean proteiinipitoisuuden ansiosta. Lisäksi kaura on yksi maailman ekologisimmista viljelykasveista, joten Puhtikaurassa yhdistyy kotimaisuus, ekologisuus ja terveellisyys.

Puhtikaura smoothie (2 annosta)

1 banaani

1 dl mustikoita

250 g maitorahkaa

1 dl Puhtikauraa (lisää samalla, kun blenderi on päällä)

Hieman nestettä, esimerkiksi vettä tai kookosmaitoa

Kookoshiutaleita päälle

Itse tykkään nauttia smoothiet pillillä, mutta niitä turhia muovisia härpäkkeitä en ole enää vuosiin ostanut. Sain kuitenkin taannoin syntymäpäivälahjaksi pitkäikäiset, teräksiset Bunkoza pillit, joita käytän nyt jatkuvasti. Nämä ovat sellaisia pillejä, joita voisin hyvin ottaa mukaan reissuunkin.


Monikäyttöistä Puhtikauraa, ympäristöystävällisempiä teräspillejä ja muita supertuotteita voit hankkia esimerkiksi Ruohonjuuresta, koodilla TK98KM saat nyt -10% kaikista normaalihintaisista tuotteista.


Tällä kirjoituksella haluan kannustaa Sinua tekemään vastuullisempia ja parempia valintoja sekä oman, että ympäristön hyvinvoinnin edistämiseksi ja ylläpitämiseksi. <3


#Smoothie #Puhtikaura #Hyvinvointi #Vastuullisuus #Ruohonjuuri #Ruohisrakas #Brändilähettiläs