Saa mitä haluat tietoisilla valinnoilla

Miten saavutat sen, mikä on itsellesi oikeasti tärkeää? Sitkuttelemalla ja mutkuttelemalla? Syyttämällä lähtökohtia tai kiirettä? Aiempaa epäonnistumista? Tai ehkä kuitenkin asettamalla, suunnittelemalla ja seuraamalla tavoitteita? Tekemällä tietoisia valintoja unelmiesi eteen?

Minulle oikeasti tärkeää on kokonaisvaltainen hyvinvointi, puhdas keho ja kirkas mieli. Se, että olen tyytyväinen elämääni ja saan toteuttaa itseäni ja unelmiani.


*Liityin yhteistyöbloggaajana mukaan Unelma Itsestä -verkkovalmennukseen (kesto 4 kk) tammikuun alussa ja valmennusta on takana nyt reilun kuukauden verran. Omista ajatuksistani valmennuksesta ja tavoitteista voit lukea tästä postauksesta.


Lähdin hakemaan valmennuksesta motivaatiota tiputtaakseni "ne viisi viimeistä kiloa", mutta ennen kaikkea muuttamaan mindsettiäni ja ajattelemaan asioita aina positiivisesta näkökulmasta. Suunnittelemaan rutiineja ja tekemään tietoisesti hyviä valintoja, jotka yhteen laskettuna muodostavat hyvinvoivan olon.

Valmennuksen aikana olen sisäistänyt uutta tietoa ja inspiraatiota ravinnosta, liikkumisesta ja oman mielen voimasta. Valmennuksessa parasta on ollut selkeä sisältö ja se, että saa mennä omaan tahtiin ja hyödyntää sitä tietoa, mitä itse tarvitsee. Vinkkejä on jaettu myös Facebook-ryhmässä. Tärkein oivallus itselleni on kuitenkin ollut se, että

Se, mikä tuntuu sinulle tärkeältä, on saavutettavissa.

Ei väliä mihin tavoitteesi tai unelmasi liittyy. Koskaan ei voi korostaa liikaa sitä, että uskomukset itsestäsi ovat tärkeässä roolissa. Jos et esimerkiksi halua syöttää kehollesi enää huonoa ruokaa, niin miksi syöttäisit negatiivisia uskomuksia itsestäsi mielellesikään?


Jos et usko itseesi, tavoitteisiisi tai niiden saavuttamiseen, et anna koko muutosprosessille mahdollisuutta alkaa. Silloin et myöskään saavuta sitä, mitä haluat. Tee tietoisia valintoja sen eteen.

Sinä voit esimerkiksi valita...


- haluatko voida kokonaisvaltaisesti hyvin

- vellotko negatiivisuudessa vai ympäröitkö itsesi positiivisilla asioilla ja ihmisillä

- suunnitteletko ruokaostoksia

- kokeiletko uusia liikuntamuotoja vai jäätkö aina sohvalle makaamaan

- mihin tuhlaat tai hyödynnät kallisarvoisen aikasi

- annatko epäonnistumisen olla syynä lopettaa

- kirjaatko tavoitteita ylös ja seuraatko niitä

- millaisen tasopainon haluat löytää


Kuluneen kuukauden aikana olen saavuttanut asettamani välitavoitteet (-2 kg jee!). Ravinto, liikunta ja mieli tuntuvat olevan hyvässä balanssissa ja olen onnistunut luomaan rutiineja arkeeni. Olen myös epäonnistunut ja tehnyt niitä huonoja valintoja, jotka eivät palvele hyvää oloa. Näistä asioista tulen jatkossa päästämään irti.

Unelmoiminen ja tavoitteiden asettaminen on helppoa, mutta toteuttaminen on eri asia. Sinä luot unelmasi ja sinä itse myös luot ne toteen tai jätät toteuttamatta. Eräässä motivaatioseminaarissa päähäni iskostui älä valita, sä voit valita.


Valmennuksen aikana olen käyttänyt Unelma Itsestä -työkirjaa, jonka avulla olen ohjelmoinut itseäni kohti tavoitteitani. Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa tämän työkirja unelmiesi tueksi. Käy katsomassa ohjeet Instagramista @wilmahelmimaria ja kerro, mikä on sun unelma.


Jos arpaonni ei tällä kertaa suosi, omien tavoitteidesi tueksi löydät työkaluja ja valmennuksia Unelma Shopista ja koodilla unelmawilma saat -15% kaikista shopin tuotteista.

Vaikka pidät tavoitteesi kirkkaana mielessä, muista nauttia myös matkasta. Arvokkaita asioita ei saavuteta sormia napauttamalla!