Oman talouden hyvinvointi mahdollistaa itsesi näköisen elämän luomisen

Onko puhdas ravinto, riittävä lepo ja liikunta hyvinvoinnin tärkeimpiä tekijöitä? Miksi taloudellinen hyvinvointi jätetään niiden ulkopuolelle, vaikka se vaikuttaa jokapäiväiseen arkeen ja kokemaamme tyytyväisyyteen? Lue Op.mediasta millä pienilläkin valinnoilla on mahdollista saada oma talous voimaan paremmin.

Näin vaalien alla haluan kertoa yhden esimerkin. Jos mietit valtiota, jonka taloudella on heikko tilanne tai rahaa ei käytetä fiksusti tai sitä pihistellään vääristä asioista, niin mihin se vaikuttaa?


Hyvinvointiin, eikö?


Sama pätee henkilökohtaiseen talouteen. Jos tekee niukkaa, et pysty välttämättä sijoittamaan tulojasi kaikkeen siihen, mikä palvelisi juuri sinua ja sinun hyvinvointiasi. Tai voi olla, että sen sijaan tuhlaat rahaasi hetken huumassa asioihin, joita et oikeastaan edes tarvitse.

Kirjoitin Op.mediaan blogiartikkelin otsikolla Ota taloudellinen hyvinvointi haltuun fiksuilla ja tietoisilla valinnoilla. Olen itse sitä mieltä, että taloustaidoista ja rahasta puhutaan liian vähän, vaikka kyseessä on elämän yksi tärkeimmistä asioista.


Omasta taloudesta ja sen tasapainosta pitäisi pitää huolta samalla tavalla kuin itsestäänkin pyritään pitämään huolta. Kun ei tarvitse stressata siitä, että riittäkö seuraavat tulot kattamaan tulevat menot, säilytät huolettomuuden tunteen ja sinulle jää enemmän aikaa tehdä itsellesi merkityksellisiä asioita.


Kun olet tietoinen taloutesi tilanteesta, voit tarvittaessa kohentaa sitä pienilläkin muutoksilla. Älä anna talouden hallita sinua, vaan hallitse sinä taloutta.


Oman talouden hyvinvointi heijastuu myös elämänlaatuusi. Rahaa kuluu väistämättä pakollisiin menoihin, mutta sitä haluttaisiin sijoittaa ja investoida myös omien unelmien toteuttamiseen. Jos menojen kattamisen jälkeen jää ylimääräistä, silloin kannattaa ehdottomasti aloittaa säästäminen, sijoittaminen ja mahdollisesti lisätulojen hankkiminen.

Jos jäät plussan puolelle, aloita säästäminen. Jos säästäminen on jo tuttua, etkä halua rahojen makaavan tilillä, lähde kokeilemaan sijoittamista. Pidemmällä aikavälillä voit kerryttää omaa varallisuutta ja mahdollistaa itsellesi tulevaisuudessa enemmän vaihtoehtoja ja vapautta – se, jos mikä on kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Muista, että pienistä puroista kasvaa iso joki, vaikka säästäisit päivässä yhden euron. Rahataitojen oppiminen ja oman talouden hallinta ovat oikeastaan aika mielenkiintoista ja koukuttavaa puuhaa.


Lue Op.median kirjoitus täältä ja kommentoi, millaisilla valinnoilla sinä olet kohentanut taloutesi hyvinvointia.

#Omistajaasiakasbloggari #Opmedia #Säästövinkit #Taloustaidot #Lifestyledesign