Mallorcan Deià – Pala boheemia vuoristokylää

Mallorca on muutakin kuin hiekkarantaa ja beach bareja. Ota suunnaksi rannikkojen vuoristokylät. Bussimatka Palman keskustasta taiteilijakylä Deiàan taittuu tunnissa reilun kolmen euron menolipulla ja samalla matkalla voi tutustua myös Valldemossaan ja Sólleriin hop-on hop-off -tyylillä.

Elokuiselle Mallorcan äkkilähdölle en ehtinyt tehdä sen tarkempia suunnitelmia, joten etsin vasta paikan päällä tietoa hyvistä nähtävyyksistä ja käymisen arvoisista paikoista. Halusin vaihtelua rantoihin ja Palman keskustassa kiertelyyn, joten valitsin päiväretkikohteeksi boheemiksi kuvaillun Deiàn kylän.


Hyppäsin Portals nousista bussiin kohti Palman bussiasemaa, josta kyliin kulkevia busseja lähti noin tunnin välein. Menomatka Deiàan kustantaa hieman yli kolme euroa, mutta bussista on mahdollista ostaa myös lippu, jolla voi pysähtyä vierailemaan muissakin kylissä. Päivän aikana ehtii hyvin käydä Valldemossa, Deiàssa ja Sóllerissa (miksei myös Fornalutxissa). Päädyin kuitenkin itse tällä kertaa käymään vain Deiàssa, jotta pystyin rauhassa tutustumaan paikkaan murehtimatta aikatauluja.


Bussiaikataulut löydät www.tib.org.

Mallorcan länsirannikolla sijaits