Mökkikausi alkaa – tee kevätsiivous luontoa kunnioittaen

*Kaupallinen yhteistyö: Ole Hyvä Luonnontuote Oy


Mökkikausi on alkanut ja sitä mukaa kevätsiivous. Tiedossa on mattojen ja ikkunoiden pesua, tekstiilien tuulettamista ja lattioiden luuttuamista. Olisitko sinäkin kiinnostunut pirteäntuoksuista puhdistustuotteista, jotka eivät ole haitaksi ympäristölle?

Elokuussa 2018 olin mukana Kotka-Haminan seudulla KotHamAdventures -vaikuttajamarkkinointitapahtumassa, jossa tutustuin ensimmäistä kertaa paikallisiin Ole Hyvä -luonnontuotteisiin. Näissä luomuksissa ihastuin niiden virkistäviin tuoksuihin, pakkaukseen sekä yrityksen ekologisiin arvoihin ja tarinaan.

Olet osa luontoa, ja luonto on osa sinua. Puhdas ilma ja vesi sekä terve ekosysteemi ovat meidän kaikkien elinehtoja. Luonto on meille ihmisille arjen turvapaikka, joka rauhoittaa, elvyttää ja antaa meille uutta elämänvoimaa. Kun huolehdimme luonnosta, huolehdimme samalla itsestämme. - Ole Hyvä Luonnontuote

Puhdista Ole Hyvällä, niin luonto kiittää


Suosin nykyään mahdollisimman paljon kotimaassa valmistettuja ja ekologisia tuotteita, joten lähdin testaamaan ympäristöystävällisiä kodinpuhdistustuotteita yhteistyössä Ole Hyvä Luonnontuote Oy:n kanssa.


Biohajoavat ja luontopohjaisista ainesosista valmistetut Ole Hyvän tuotteet lupaavat raikastaa ja puhdistaa erilaiset pinnat, ikkunat, astiat kuin pyykitkin – vahingoittamatta luontoa. Valikoimaan kuuluu myös hoitotuotteita vartalolle ja hiuksille. Nämä ekologiset ja vegaaniset tuotteet ovat siis hyviä sekä sinulle, että ympäristölle. Siitä syystä halusin kokeilla tuotteita erityisesti mökillä.


Perheeni kesämökki sijaitsee Turun saaristossa, meren rannalla. Punaisen tuvan kevätsiivous alkaa yleensä huhtikuun tienoolla. Tänä vuonna hämähäkinseitit, pölyt ja liat saivat kyytiä Ole hyvän tuotteilla.

Ikkunoiden puhdistukseen käytin eukalyptukselta tuoksuvaa ikkunanpesusuihketta. Pidin siitä, että pullosta tuli parilla suihkaisulla sopiva määrä pesunestettä. Tuote lunasti lupauksensa puhdistamalla ikkunat kirkkaiksi ja jättämällä ihanan tuoksun huoneisiin.

Eukalyptuksen tuoksu raikastaa ja puhdistaa sisäilmaa, mutta sen sanotaan myös kirkastavan ajatuksia ja rauhoittavan mieltä.

Mökillämme tiskivesi lämmitetään saunan vesipadassa ja astiat tiskataan perinteisesti käsin. Siksi on tärkeää, että astianpesuaine on tarpeeksi tehokas poistaakseen likaa, rasvaa ja teen/kahvin suurkuluttajien mukeista väripinttymät.

Tällä astianpesuaineella astiat kiiltää ja luonto kiittää. Mieltä rauhoittavan veriappelsiinin raikas tuoksu sopii hyvin tiskaukseen.

Mökillä olleet lakanat ja vaatteet pesin kotona piparmintun tuoksuisella pyykinpesunesteellä. Koneeseen lorautin vielä samantuoksuista pyykkietikkaa, joten tekstiilien "mökin tuoksu" vaihtui virkistävään piparminttuun. Pesuaine ei sisällä lainkaan zeoliittia, joka voi pidemmässä käytössä olla haitallista pesukoneelle. Tätä pesuainetta voi käyttää myös nyrkkipyykkiin!


Mistä Ole Hyvää saa?


Halusin testata Ole Hyvä luonnontuotteita nimenomaa kesämökillä, sillä haluan pienilläkin valinnoilla vaikuttaa luonnon parempaan vointiin ja omaan hyvinvointiin käyttämällä mahdollisimman luonnollisia ja kemikaalittomia tuotteita. Ole Hyvä -tuotteet sisältävät muun muassa etikkaa, soodaa ja eteerisiä öljyjä, joista tuotteiden ihana tuoksu syntyy.