Kymmenen reissu-unelmaa – luontoa ja laguuneja

Luonto, laguunit, lattarirytmit ja lämpö ovat sellaisia elementtejä, jotka löytyvät mun useimmista reissuhaaveista. Otin kopin Kymmenen reissu-unelmaa -haasteesta ja listasin kohteita, joista tällä hetkellä unelmoin.

Kohteena maailma -blogin Rami pisti bloggaajille haasteen, johon minut haastoi Project Foreverin Sofia. Haasteen tarkoituksena on listata kymmenen matkailuun liittyvää unelmaa eri teemojen mukaan. Tämä onkin oikeastaan aika hyvä tapa hieman konkretisoida omia reissuhaaveita. Tässä niistä kymmenen:


1. Paikka - Machu Picchu

Pelasin lapsena PC:llä Pieni maailmanmatkaaja -peliä, jossa pääsi tutustumaan eri maihin ja niiden nähtävyyksiin. Jostain syystä Taj Mahalista, jättiläispunapuista tai Machu Pichhusta puhuminen herättää mulla edelleen mielleyhtymiä tästä pelistä. Jotenkin tämä vuoristojen kätkössä oleva paikka on kiehtonut pitkään ja matkustaminen Peruun olisi varmasti once in a lifetime -kokemus.

2. Tapahtuma - Cracow reggaeton festival, Tirate un paso

Olen käynyt kerran Krakovassa, vieraillut perinteisesti Auschwitzissa, mutta nyt voisin palata Krakovaan muutaman päivän mittaisen Reggaetonfestivaalin merkeissä. Tirate un paso on ilmeisesti Euroopan ensimmäinen reggaetonfestari, jossa lajia pääsee tanssimaan erilaisilla workshopeilla alkuvuodesta.


3. Kotimaan kohde - Ahvensaari

Kotimaan kohteista suosikkini on Turun saaristo, jossa perheeni kesämökkikin sijaitsee. Nätteinä päivinä on ihana veneillä vaikka Paraisille, mutta tykkään käydä myös pienillä "autiosaarilla" keräämässä roskia ja valokuvaamassa. Saaristoja ja rannikkoja olisi kiva tutkia muuallakin enemmän, joten #Ahvensaari on tämän kesän bucket listalla, kunhan vain saisin jonkun kaverin lähtemään mukaan!


4. Kaupunki - Sardinia, Alghero

Olin Maltalla 2017 keväällä ja mietinnässä oli tuolloin piipahtaa Italiassa, Sardiniassa, mutta valitettavasti se ei mahtunut yhdeksän päivän reissuun. Nyt kun olen alkanut miettiä uusia kesäkohteita, niin Sardiniassa kiinnostaisi esimerkiksi Alghero.

5. Maa - Kolumbia, Etelä-Amerikka

Vanhat kaupungit, hiekkarannat ja lattarirytmit houkuttelevat Etelä-Amerikkaan. Täällä olisi ihana elää hetki oman elämänsä tutkimusmatkailijana, vaeltaa luonnossa ja vaikka sademetsässä.


6. Saari - Linos, Italia

Luin kirjoituksen Linoksen saaresta, jossa pelastetaan uhanalaisia merikilpikonnia vapaaehtoisvoimin. Olen jo pidempää haaveillut luonnonsuojelutyöstä vapaaehtoisena ja kirjaan ylös aina mielenkiintoisia kohteita, joissa olisi mahdollista päästä toteuttamaan tämä unelma.


7. Extreme - Australia, Iso valliriutta

Vedenalainen maailma on kuin toinen maailma. Mun haaveissa olisi kokeilla laitesukellusta ja joskus päästä sukeltamaan esimerkiksi Australiaan. Hieman ympäristöasiat mietityttävät tämän koralliriutan kohdalla.

8. Majoitusmuoto - House sitting

Jos (tai kun) joskus päädyn viettämään pidempiä aikoja ulkomailla, haluaisin kokeilla house sittingiä eli taloushoitajana olemista. Housesittaajana olisi mahdollista säästää majoituskustannuksissa ja päästä elämään ikään kuin paikallisen arkea. Ihan missä tahansa maassa en tähän ryhtyisi, mutta voisi varmasti olla kiva kokemus huolehtia paikallisen asunnosta ja vaikka lemmikeistä.

9. Luontokohde - Filippiinit, Palawan

Voi olla, että seuraan Instagramissa liikaa matkailijoita, jotka ovat reissanneet Filippiineillä ja Palawanilla, mutta jotkin kuvat vain saavat haukkomaan henkeä. Toki vastaavia paratiisisaaria on muuallakin, mutta tämä on jotenkin pinttynyt päähäni. Turkooseissa laguuneissa on vain jotain niin ihanan eksoottista.