Kestävämpään elämäntapaan kannustavia tapahtumia Turussa

Kokosin yhteen muutamia tämän kevään maksuttomia Turun alueen tapahtumia, joissa pääsee edistämään kierrätystä, inspiroitumaan zero waste -ajattelusta ja kuuntelemaan luentoja ajankohtaisista ympäristöaiheista. Pistä tämän postauksen päivämäärät kalenteriin.

Muoviton maaliskuu ja lihaton lokakuu herättelevät tarkastelemaan omaa kulutusta, mutta mitäpä jos eettisempiä ja ekologisempia valintoja ei tehtäisi vain tiettynä kuukautena, vaan valinnat pyrittäisiin ottamaan osaksi jokapäiväistä arkea. Ympäristöongelmat puhuttaa jatkuvasti ja niillä yksilön pienilläkin valinnoilla ja teoilla voidaan vaikuttaa kestävän kehityksen toteutumiseen.


Kokosin tähän postaukseen muutamia kevään aikana tulevia Turun alueen tapahtumia, jotka saattaisivat olla hyödyllisiä ekologisesta ja säästeliäästä elämäntavasta kiinnostuneille.


1. Hyvän sään aikana -yleisöluentosarja 18.3.2019 klo 18.00 (Turun kaupunginkirjasto)


Asiantuntijoiden pitämässä Hyvän sään aikana -luentosarjassa keskustellaan ajankohtaisista aiheista, kuten päästöistä, kustannustehokkuudesta, ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista muun muassa punkkien levittämiin tauteihin.


2. Yleisöluento: Zero Waste - Jätä hyvästit jätteille 20.3.2019 klo 18.00-19.30 (Turun yliopisto)


Nollahukka -blogin perustaja Otso Sillanaukee luennoi zero waste -ajattelutavasta ja siitä, miten kukin voisi sitä arjessaan toteuttaa. Voisiko jätteiden minimoimisella olla ympäristön lisäksi vaikutusta omaan hyvinvointiin ja talouteen? Lue lisää täältä ja ilmoittaudu maksuttomalle luennolle.

3. Kaverin kaapista - vaatteidenvaihtobileet 27.4.2019 klo 10.00-13.00 (Walk in Glow Out)


Näissä bileissä vaihtuvat vaatteet, mutta ei raha. Walk in Glow out ja Ekoarki.fi, järjestävät Vaatteidenvaihtobileet -tapahtuman, jonka tavoitteena on edistää vaatteiden kierrätystä. Tapahtumassa on myös myynnissä pienyrittäjien valmistamia ekotuotteita.


Osallistuin viime syksynä samaiseen tapahtumaan. Vein paikalle hyväkuntoisia vaatteita, joita en ollut saanut kirppiksellä myytyä ja nappasin mukaani uusia vaatekappaleita omaan kaappiin. Tämä on win-win -tilanne sekä ympäristölle, että omalle kukkarolle. Tapahtuman jälkeen jäljelle jääneet vaatteet lähtevät lajittelukeskukseen, joten pois viemisestä ei tarvitse murehtia. Tule siis edistämään kiertotaloutta ja tekemään löytöjä.

4. Pihakirppis 18.5.2019 klo 10.00-15.00 (Harjattulan kartano, Kakskerta)


Tyhjennä vintti ja komerot tilpehööristä tai tule metsästämään muiden vanhoja aarteita. Kauniissa kartanomiljöössä edistetään kierrätystä Pihakirppis -tapahtumassa nyt kolmatta kertaa.


Jos tiedät muita samankaltaisia tapahtumia, niin vinkkaa kommenteissa!


#Nollahukka #Vaatevallankumous #Kiertotalous #Turku #Tapahtumat #Säästövinkit #Hyvinvointi