Aikaa kaikille intohimoille – 6 tapaa, joilla toteutat kaikkia mielenkiinnon kohteitasi


Oletko luova sielu, jolla on monia harrastuksia ja mielenkiinnon kohteita? Ehkä haluaisit hyödyntää osaamistasi ja tietoasi oman uran luomiseen ja enemmän itsesi toteuttamiseen, mutta et haluaisi tyytyä toteuttamaan vain yhtä tai kahta intohimoa. Utelias, intohimoinen ja tavoitteellinen ihminen voi luoda omannäköistä elämää ja uraa luopumatta monipuolisista luovista harrastuksistaan.

Maailman tilanne on tällä hetkellä poikkeuksellinen. Etätyön ja -opiskelun mahdollisuus antaa nyt ehkä myös enemmän aikaa syvälliselle ajattelulle ja omille harrastuksille. Olen itse tottunut tekemään töitäni yksin ja etänä, joten kotiin jääminen ei sinällään introverttia luonnettani sureta. Lievästi sanottua kuitenkin harmittaa, että tanssiharrastus on jäänyt tanssistudion ovien sulkeuduttua. Ryhmämme treenit jäivät tauolle, unohtamatta myöskään ainakin kuukaudeksi peruuntuneita tanssikeikkoja. Lisäksi suunnittelut yhteistyökuviot jäivät jäihin joksikin aikaa.


Vallitsevan tilanteen vakavuudesta huolimatta en halua kuluttaa omaa energiaani murehtimiseen – tilanne on se, mikä se on, ja ihmiset pyrkivät tekemään voitavansa sen eteen. Vaikka mielenkiinnolla odotetut suunnitelmat ja tanssit ovat peruttu, keittiön seinällä oleva juliste yhä muistuttaa, että "this kitchen is for dancing." Jos ei nyt pysty tekemään sitä mitä normaalisti tekisi, on hyvä aika kokeilla tehdä asioita toisella tavalla.


Aikaa omille mielenkiinnon kohteille ja unelmille


Helmikuun lopussa osallistuin Marianne Lehikoisen Career Girl afterworkiin, sillä kaipasin inspiraatiota oman jutun työstämiseen. Tai pikemminkin omien juttujen työstämiseen. Naisenergiaa pulppuavassa verkostoitumistilaisuudessa lanseerattiin myös Intohimosta unelmabisnekseksi -verkkokurssi, johon päätin sijoittaa. Todettakoon tässä välissä, että kurssi alkoi juuri sopivaan aikaan, sillä nyt on ollut hyvin aikaa perehtyä materiaaleihin ja työstää omia ideoita eteenpäin.

Oma juttu vai omat jutut?


Olen aiemmin kirjoittanut Monta mielenkiinnon kohdetta – onko sinussa multipotentiaalia? blogin, joka on yksi luetuimpia tekstejäni. Olen aina tuntenut, etten sovi tavanomaiseen uramuottiin, jossa haaveillaan korkeasta asemasta, hyvästä kuukausipalkasta, eduista ja tehdään töitä yhdeksästä viiteen tehden kutakuinkin samaa työtä.


Harrastuksenikin ovat pääasiassa olleet aina luovia, mutta harva tutuistakaan tietää, että visuaalisten taiteiden ja tanssin lisäksi olen hyvin kiinnostunut esimerkiksi psykologiasta, etenkin neuro-, kriminaali- ja evoluutiopsykologiasta, arkeologiasta, erityisesti egyptologiasta ja esihistoriasta. Kiinnostus ei kuitenkaan ole riittänyt siihen, että haluaisin olla näissä asioissa asiantuntija tai tutkija, sillä luova ala on työelämän kannalta itselleni ominta.


Omiin harrastuksiin ja kiinnostuksen kohteisiin paneutuminen sekä eri aiheiden itsenäinen opiskelu ovat kuitenkin kerryttäneet osaamista ja tietoa, jotta en välttämättä muuten olisi saanut. Omalla kohdalla isoimpana ongelmana on ollut paketoida osaamiseni hissipuheen muotoon ja valita mitä haluan ensisijaisesti tehdä ja tarjota muille. Hiljalleen luova kaaos alkaa kuitenkin selkiytyä, kun luottaa omaan tekemiseen eikä yritä lokeroida itseään liikaa.