5 vaivatonta tapaa säästää verkkokauppaostoksissa

Verkkokaupasta ostaminen on nykyisin helppoa ja nopeaa, mutta miten ostoksia ja varauksia tehdessä voisi säästää rahaa? Lue nämä viisi vinkkiä, joilla saat säästettyä rahaa ollessasi verkkokauppaostoksilla.

Postaus sisältää affiliate-linkkejä.


Olen viime vuosien aikana miettinyt paljon kuluttamista ja sitä, miten kaikenlaisen tavaran ostaminen kuormittaa ympäristön lisäksi kukkaroa. Kiertelen ensisijaisesti kirpputoreja ja bongailen aarteita FB-kirppiksiltä ja jopa roskalavoilta, mutta kaikkea tarvitsemaani ei aina löydy käytettynä ja kierrätettynä.


Silloin siirryn verkkokauppoihin ostamaan tarvitsemiani tuotteita, kuten kirjoja, harrastusvälineitä tai vaatteita. Useimpien matkojenkin varaaminenkin onnistuu mielestäni parhaiten netin kautta.


Verkkokaupasta ostaminen on vaivatonta, haluamansa tuotteet saa vaikka kotiovelle asti ja erilaiset digituotteet, kuten e-kirjat ja valmennukset kilahtavat oston jälkeen heti sähköpostiin.


Verkkokauppoihin saattaa kuitenkin kulua yllättävänkin paljon rahaa, jos ostoskoriin klikkailee kaikenlaista, sillä ostaminen on tehty netissä todella helpoksi ja houkuttelevaksi. Erilaisia etuja ja alennuksia käyttämällä on kuitenkin mahdollista säästää jonkinlainen siivu loppusummasta. Alla olevia vinkkejä hyödyntämällä voit säästää useampiakin euroja. Kokeile näitä vinkkejä seuraavan kerran, kun shoppailet netissä!


1. Bonusway


Oletko kuullut Bonuswaysta? Bonusway (ent.Ostohyvitys) on helppokäyttöinen verkkopalvelu, jonka kautta ostaessasi saat ostohyvitystä, eli toisin sanoen saat tietyn prosentin verran rahaa takaisin ostoksestasi ja pystyt säästämään rahaa. Pienistä ostoksista kertyy pieniä hyvityksiä, mutta varatessasi esimerkiksi lomamatkoja, sinulla on mahdollisuus säästää useampia kymppejä.


Jos varaat Bonuswayn kautta 500 euron hotellin lomamatkan ajalle ja saat hyvitystä 4,5 %, niin säästät 22,50 euroa. Jollekin summa voi tuntua pieneltä tai jopa mitättömältä, mutta itse ajattelen, että kyseisellä summalla saan syötyä yhden kerran ravintolassa tai ostettua jonkin kivan elämyksen reissun aikana.


Liity Bonuswayhin tästä linkistä, niin saat 5 euroa bonusta ensimmäisestä ostoksestasi. Bonuswayn sivuilla on selkeät ohjeet, miten palvelu toimii ja miten voit tilittää ostohyvityksen suoraan omalle pankkitilillesi.

Voit tilittää hyvitykset omalle pankkitilillesi. Minulla bonukset menevät suoraan säästötilille.

2. Nappaa alekoodit Instagramista


Monissa verkkokaupoissa on mahdollisuus hyödyntää alennuskoodeja. Olet saattanut joskus googlettaa "alennuskoodit" ja päätynyt erilaisille alennuskoodisivuistoille, joiden koodit eivät kuitenkaan aina aktivoidu verkkokaupoissa.


Toimivia alennuskoodeja löytyy monien sisällöntuottajien Instagram-profiileista. Laita Instagramin hakuun #alennuskoodi tai #alekoodi ja voit löytää voimassaolevia koodeja erilaisiin verkkokauppoihin. Instagramissa on mahdollisuus seurata käyttäjien lisäksi myös hashtageja, joten laita #alennuskoodi seurantaan.


3. Tilaa verkkokaupan uutiskirje


Monet verkkokaupat houkuttelevat sinua uutiskirjeen tilaajaksi oikeuttamalla sinut esimeriksi kymmenen prosentin alennukseen tai saamaan ilmaisen toimituksen ensimmäisestä tilauksesta. Tämä kannattaa hyödyntää, sillä uutiskirjeen pystyy aina peruuttamaan, jos et halua ylimääräisiä viestejä ja mainoksia sähköpostiisi.


4. Hyödynnä ilmaiset toimituskulut


"Ilmaiset toimituskulut yli X euron tilauksiin." Kannattaako verkkokaupasta ostaa sillä summalla, että säästää toimituskulut? Väkisin ei kannata ostaa itselle turhaa säästääkseen muutaman euron kulut, mutta itse olen pitänyt silmällä voisiko verkkokaupasta löytyä lahjoja esimerkiksi tuleville synttärisankareille tai vaikka valmiiksi pukin konttiin.


Ostin eräästä isosta verkkokaupasta itselleni yhden tuotteen, mutta päädyin tilaamaan laajan valikoiman vuoksi myös joululahjoja, vaikka jouluun oli vielä aikaa. Sillä hetkellä mietin, onko hölmöä ostaa kyseisiä tuotteita jo nyt, mutta uskon, että näin säästin aikaa, rahaa ja erityisesti hermojani, sillä monet lahjat olivat nyt hankittu valmiiksi ja suurin osa oli vielä alennettuun hintaan.


5. Vertaa hintoja