Metsästä oivalluksia, luovuutta ja hyvinvointihyötyjä

Se ei välttämättä tarvitse sinua, mutta sinä tarvitset sitä. Nimittäin metsää. Oletko koskaan miettinyt, miten suuri merkitys luonnolla on kokonosainvaltaisen hyvinvointisi kannalta? Se on ehkä suurempi, mitä olet saattanut kuvitella aiemmin. Ainakin omalla kohdalla kävi näin, kun luin kirjan Terveysmetsä.

Jos mietin lapsuuden leikkejä, niistä parhaimmat on leikitty luonnossa ja lähimetsissä. Mitään muuta ei tarvinnut kuin lapsen mielen ja luovuuden, luonnosta löytyi kaikki tarvittava.


Suhteeni luontoon on hyvin läheinen nykyäänkin, mutta hyvinvointi mielessä. En tiedä parempaa paikkaa rauhoittumiseen ja luovuuden puhkeamiseen kuin vihreä, lumoava ja mystinen metsä. Luonto on minulle paikka, jossa rauhoittua, toteuttaa itseäni ja harrastaa erilaisia asioita. Vaikka luonto on kaikille tärkeä, erityisesti herkille ja introverteille luonnon rauhoittava vaikutus voi olla suuri voimavara arjen keskellä.

Olin hiljattain kirpputorilla ja hypistelin kädessäni kirjaa Terveysmetsä.* Selailin kirjan sivuja, mutta laskin sen kuitenkin takaisin loosin hyllyyn. Hetken päästä palasin hakemaan kirjaa, sillä mietin voisiko kirjassa olla jotain uusi oivalluksia. Jotain, mitä en vielä tiennyt luonnon