Luonto tekee hyvää sinulle, tee sinä hyvää luonnolle

Luonto edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia. Puhdas luonto elvyttää, rentouttaa, rauhoittaa ja inspiroi. Se edellyttää kuitenkin sitä, että myös luonto voi hyvin. Millaisilla valinnoilla voit oman hyvinvointisi lisäksi pitää huolta myös luonnon hyvinvoinnista ja puhtaudesta?Kirjoitin hiljattain Op.mediaan luontoon ja hyvinvointiin liittyvän artikkelin, johon sain inspiraatiota hetki sitten juhlitusta Suomen luonnon päivästä. Aihe on jatkuvasti ajankohtainen ja tärkeä, joten haluan nostaa sen esille vielä omassa blogissani. Artikkelin voit lukea täältä.


Luonnossa liikkuminen ja ympäristön hyvinvointia tukevat valinnat ovat osa jokapäiväistä elämääni. Siitä syystä aion osallistua tänä lauantaina maailmanlaajuiseen World Cleanup Day -liikkeeseen, jonka tavoitteena on koota ihmisiä ympäri maailmaa toimimaan puhtaamman ympäristön puolesta. Itse usein kerään roskia liikkuessani ulkona ja mielestäni tämänkaltaiset maailmanlaajuiset kampanjat ovat loistava keino lisätä tietoisuutta ympäristöasioista ja saada ihmisiä konkreettisesti toimimaan jonkin asian puolesta. Uskon, että kampanja voi avartaa myös heitä, jotka eivät ympäristön puhtaudesta niin piittaa.