Nokka kohti koskea ja uusia kokemuksia

KotHamAdventure blogimatka yhteistyössä Visit Kotka-Haminan kanssa*


Jos mietit vielä tämän syksyn reissusuunnitelmia tai pohdit jo ensikesän ämpärilistaa, niin suosittelen matkaamaan kotimaan kohteisiin ja kokemaan uusia elämyksiä. Kotkan-Haminan seutu tarjoaa ainakin kosken kuohuja seikkailumielisille ja historian havinaa menneistä ajoista kiinnostuneille.Visit Kotka-Hamina kutsui noin 30 sisällöntuottajaa, bloggaajaa ja tubettajaa tutustumaan seutuunsa KotHamAdventure nimeä kantavaan vaikuttajamarkkinointitapahtumaan. KotHamAdventure ajoittui elokuun viimeiseen viikonloppuun, mikä osui hyvin nappiin Suomen luonnon päivän kanssa, sillä viikonlopun ohjelma ja aktiviteetit sijoittuivat hyvin pitkälti luontoon ja sen läheisyyteen.


Halusin lähteä mukaan KotHamiin, sillä viime vuosina olen halunnut nähdä enemmän kotimaata ja etenkin luontokohteita. Sana adventure kuulosti korvaani hyvältä ja kiinnostuin aktiviteeteista, joita en ole koskaan aiemmin kokeillut. Tuskin olisin tämän vuoden puolella melonut koskissa Kymijoella tai laskeutunut 14 metrin korkuista kalliota alas, jos en olisi lähtenyt tähän seikkailuun mukaan.


Lauantaiaamu alkoi unisilla silmillä, mutta matkalla Helsingistä Kotkaan ehti ottaa pienet nokoset. Kun saavuimme Kotkaan, aloitimme päivän Merikeskus Vellammossa, jossa ensin pidettiin lyhyt briiffi tulevasta viikonlopusta. Vellamossa pääsimme kiertelemään mielenkiintoisia näyttelyitä muun muassa merenkulkuun ja historiaan liittyen. Erityisesti merimiesten elämäntyylistä ja erotiikasta kertova Sex and the sea -näyttely jäi mieleeni. Museoissa käyminen kuuluu lähes aina reissusuunnitelmiini niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, sillä uusien asioiden oppiminen on aina kovin mielenkiintoista.Vellamon museokierroksen ja maistuvan lounaan jälkeen hypättiin takaisin bussiin ja laitettiin nokka kohti Kymijokea, jossa meitä odotti päivän aktiviteetit eli jokijooga, koskiuinti sekä koskenlasku. Pienessä unen pöpperössä rauhoittava jokijooga olisi houkutellut, mutta olin valinnut lajikokeiluun koskenlaskun. Koskenlaskussa yhdistyivät kivasti joen maisemista nauttiminen, vauhdikkaat kosket sekä yhteistyö muiden lautassa olleiden kanssa. Viimeistään ensimmäisen kosken kohdalla vireystaso nousi kummasti ja mietin mihin ihmeeseen olin ryhtynyt, kun näin miten ensimmäinen lautta pomppi kosken kuohuissa. Viimeisen kosken jälkeen nälkä vain kasvoi ja olisin kaivannut lisää kuohuvia koskia ja adrenaliinia. Tämä oli huikea elämys, jonka meille tarjosi Erämys Keisarin kosket.


Kuva: Visit Kotka-Hamina


Kolmen kosken jälkeen rantauduttiin märissä varusteissa, joten siitä lähdettiin laittamaan vaatteet vaihtoon ja nauttimaan nokipannukahvit ja smoothietä...


Kuva: Visit Kotka-Hamina


... jonka jälkeen sitten suunnattiin kohti Virolahtea. Tarkemmin sanottuna Harjun oppimiskeskukseen, jossa myös majoituimme KotHamin aikana. Erittäin maistuva ja runsas illallinen oli katettu Harjun vanhaan kartanoon, joka soveltuu hyvin erilaisiin juhla- ja kokoustilaisuuksiin. Kartano ja sen miljöö olivat todella kauniita.


<