Motivaatiota ja inspiraatiota syksyyn

Kesää on vielä jäljellä, mutta jokin syksyn lähestyessä sytyttää intoa ja lisää motivaatiota kaikkeen tekemiseen. Olen asettanut syksyksi uusia tavoitteita, joiden toteuttamiseen haen inspiraatiota esimerkiksi NLP:stä.


Blogi on viettänyt hieman kesälomaa, mutta inspiraatio ja motivaatio alkavat pikku hiljaa palautua helteiden ja muun tekemisen väistyessä. Vaikka itse vielä toivoisin kesän jatkuvan pidempään, monesta asiasta huomaa, että syksy alkaa tehdä tuloa. Oikeastaan syksy on ihan kiva vuodenaika. Syksyisin rakastan sitä, että voin juoda aamuteeni mökillä meren äärellä kaikessa hiljaisuudessa. Rakastan ukonilmaa ja sadekuuroja, jonka jälkeen aurinko alkaa paistaa. Rakastan vihreää luontoa, joka kelien viiletessä vaihtuu ruskaan.


Pidän syksyn rauhallisuudesta, mutta myös sen tuomasta motivaatiosta, innostuksesta ja ehkä pienestä stressistäkin. Toisaalta ajatus pitkästä ja pimeästä talvesta ahdistaa jo tässä vaiheessa, sillä itselleni talvi on ollut jo vuosia energiasyöppö. Yritän löytää asioista aina positiiviset puolet, mutta en oikein osaa löytää talviajasta muuta hyvää kuin joulun ja valkoisen lumen, josta nykyisin saa nauttia ehkä vasta vuodenvaihteessa – jos silloinkaan.


Koska en halua viettää puolta aikaa vuodesta masistellen ankeutta ja pimeyttä, olen päättänyt syksyllä pistää etusijalle kaiken sen, mikä tekee itseni onnelliseksi. Omat unelmat, tavoitteet ja hyvinvoinnin. Koen, että tavoitteideni saavuttamiseksi tarvitsen muutosta omaan ajatteluuni ja toimintaani, joten ilmoittauduin NLP-kurssille. Kurssin tavoitteena on hyödyntää omaa potentiaalia ja saada työkaluja, jolla voi kehittää ja käyttää omaa osaamistaan parhaalla mahdollisella tavalla. Jos NLP eli neurolingvistinen ohjelmointi kiinnostaa, niin aiheesta löytyy lisää täältä.


NLP-kurssin lisäksi keskityn yrittäjän ammattitutkinnon suorittamiseen, töihin, tanssiharrastukseen, bloggaamiseen, itseni kehittämiseen ja mukavuusalueelta poistumiseen. Aion myös ladata akkuja luonnossa ja nauttia auringosta mökillä niin pitkälle kuin mahdollista.


"Find three hobbies you love: one to make you money, one to keep you in shape, and one to be creative."


Olen puhunut blogissa säästämisestä ja siitä miten monta asiaa varten säästän. Yhtenä isoimpana tavoitteenani on se, että vuoden päästä syksyllä minun ei tarvitsisi ahdistua tulevasta talven pimeydestä. Sen sijaan, että tankkaisin D-vitamiinia purkista, voisin saada sitä suoraan auringosta jossain muualla edes pienen osan talviajasta. Jos vuodesta toiseen tiedän, että tuleva vuodenaika tulee syömään energiani ja viemään innostukseni lähes kaikkeen tekemiseen, miksi toimin samalla tavalla aina uudestaan ja uudestaan? Varsinkin, jos tiedostan mitkä asiat oikeasti tekisivät onnnelliseksi.


Muuttamalla omaa ajattelutapaa ja sitä kautta omaa toimintaa voi mennä kohti sitä, mikä tuntuu itsestä oikeasti merkitykselliseltä. Miksi pitäisi tyytyä tyytymättömyyteen ja keskinkeraisuuteen, kun tietää, että omilla voimavaroilla ja oikealla asenteella voi luoda juuri sellaisia asioita, joita haluaa? Kuulen joskus joidenkin unelmieni olevan utopistisia. Kuljen kuitenkin mieluummin pilvilinnoissa ja toteutan haaveitani ennemmin tai myöhemmin kuin tyytyisin siihen, että jonain päivänä vien kaiken potentiaalini ja unelmani mullan alle.


Mistä sinä aiot tänä syksynä hankkia motivaatiota tavoitteidesi saavuttamiseen?


P.S follow my blog on Bloglovin!


Wilma