Säästöjä, tavoitteita ja säästötavoitteita

Unelmat ja tavoitteet on tehty toteutettaviksi. Sanotaan, että omia unelmia ei saa jättää toteuttamatta menneisyyden, muiden ihmisten tai rahan takia. Jos tavoitteesi vaatii rahoitusta ja olet miettinyt säästämistä, olet jo hyvässä vauhdissa kohti päämäärää.

Sain inspiraatiota Op.media kirjoitukseen, kun mietin ensimmäistä muuttoani ja opiskelujeni alkua, jonka aikana aloin oppia säästämisen jaloa taitoa. Nuorempana rahan kuluttaminen halpaan materiaan teki onnelliseksi, mutta näin jälkeenpäin mietittynä aina vain hetkellisesti. Olen nykyään hyvin elämyshakuinen ja unelmoin uusista kokemuksista niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Vaikka reissuilla on monesti hieman tyyris hintalappu, yksikään matka ei ole tuonut vain hetkellistä onnea, vaan pysyvän onnen ja elämänmittaisia muistoja. Samalla se on aiheuttanut loputtoman halun reissata ja kokea avartavia elämyksiä.


Unelmistasi riippumatta haluan kannustaa säästämään siihen, mikä tekee itsesi oikeasti onnelliseksi. Aina ei tarvitse vetää nuukuutta yli, mutta arjessa kannattaa pyrkiä tietoisesti tekemään säästämistä edesauttavia valintoja. Säästötapoja on monia, mutta ainakin itselleni tuottoisinta ja palkitsevinta on pyrkiä jatkuvaan ja automaattiseen säästämiseen. Tästä syystä otin vähän aikaa sitten käyttöön sähköisen säästölippaan, eräänlaisen säästötilin, joka on tehnyt säästämisestä helppoa.


Tällä hetkellä säästän rahaa (vielä) määrittelemätöntä matkaa varten. Kun saavutan säästötavoitteeni, voin hyvällä omalla tunnolla käyttää säästöni reissun toteuttamiseen. Jos kaipaat hieman motivaatiota ja innostusta säästämiseen, käy lukemassa Op.mediasta postaukseni siitä, miten voit säästää rahaa helposti ja huomaamattasi esimerkiksi unelmiasi ja tavoitteitasi varten. Mikään ei ole niin palkitsevaa kuin asettaa tavoite ja päästä