Matkaopassuositus elämykselliseen Barcelonaan

Kesä tekee tuloaan Suomeen, mutta mielessä pyörii kaupunkilomakohteet, boheemit kahvilat ja Välimeren lämmin ilmasto. Jos sattumoisin suunnittelet reissua Barcelonaan, suosittelen sulle Tripsterin Barcelona -matkaopasta. Ja vaikka et suunnittelisikaan, niin tämän luettuasi ehkä saatat!


Kuva: pixabay

Boheemit katukahvilat, Gaudín värikäs arkkitehtuuri, tapaksia, hyvää ja edullista olutta, viiniä sekä vermuttia. Jalkapallohuumaa, urbaania katutaidetta, vilkasta yöelämää ja jopa turistivapaita kohteita upeilla vuoristonäkymillä. Ei ihme, että Barcelona vetää erilaisia matkailijoita puoleensa vuodesta toiseen.


Itse lähtisin Barcelonaan nauttimaan rantaelämästä ja arkkitehtuurista, mutta toisaalta nyt olen kiinnostunut fiestoista ja festareista. Tripsterin Barcelona -matkaoppaan kirjoittaja, Paula Kultanen Ribas, lähetti mulle oppaan luettavaksi ja se sattuikin sopivasti, sillä ollaan pohdittu kesäreissua Roomaan sekä Barcelonaan, joissa en ole vielä matkaillut.


Tosin tässä ollaan jo ehditty varata reissu Pohjois-Italiaan, jossa tulee vietettyä tämän vuoden keskikesä. En tiedä antaako aika ja takatasku myöden toiselle reissulle – mutta hei, aina saa haaveilla ja suunnitella!Luin matkaoppaan hiljattain ja totesin, että Barcelonassa taitaa olla mahdotonta tylsistyä. Reissuun voisi lähteä ilman mitään suunnitelmia, vinkkejä ja matkaoppaita, mutta tekemistä ja näkemistä riittäisi silti pitkäksikin aikaa. Jos en kuitenkaan olisi lukenut tätä matkaopasta, en tietäisi, että baretot eli perinteiset korttelibaarit olisivat käymisen arvoisia paikkoja ulkonäöstään huolimatta. Tai että missä söisin parhaimmat tapakset ja miten niitä kuulu oikeastaan tilata. Tai sitä, että Gráciassa on vintage-henkinen Saint Tropez Cocktails niminen baari, jossa pääsee matkustamaan suoraan 60-luvulle!


Missä kävisin, mitä tekisin?


Vaikka tykkään tutkia uusia paikkoja spontaanisti, teen yleensä ennen matkaa jonkinlaisia bucket listoja paikoista, joissa haluan käydä. Haluan löytää kätkettyjä helmiä ja paikkoja, jotka liittyvät jollain tavalla omiin mielenkiinnonkohteisiini. Varmasti muiden turistien tavoin kävisin nappaamassa pari selfieitä Parc Güellissä ja kuvaamassa Sagrada Famíliaa, mutta tämän oppaan perusteella suunnistaisin myös katumarkkinoille ja designliikkeisiin ostamaan paikallisia käsitöitä. Etsisin myös boheemit kuppilat ja klubit, jossa voisi tanssia reggaetonia aamuyöhön asti. Alkuviinien maistelultakaan tuskin haluaisin välttyä.Espanjankieli on mielestäni yksi kauneimpia kieliä ja onkin kiva, että oppaassa on reissaajalle hyödyllistä sanastoa ja vinkkejä ääntämiseen sekä espanjaksi että katalaaniksi. Mielestäni "una botella de vino blanco" on yhtä tärkeä osata kuin hola tai gracias.


Kuva: pixabay

Mielestäni Barcelona -matkaopas ei pelkästään kokoa kivasti yhteen erilaisia vinkkejä ja suosituksia ravintoloista, kahviloista ja tapahtumista vaan se sisältää myös hyödyllistä sanastoa, historiaa, nippeli- ja nykytietoa tästä vivahteikkaasta kaupunkikohteesta. Oppaasta löytyy myös tilaa omille muistiinpanoille.


Vaikka etsin vinkkejä pääosin verkosta, netin matkaoppaat ja matkailusivustot syöttävät nykyään niin paljon vinkkejä kohteista, että tietotulvaan meinaa hukkua. Siksi onkin kiva, että Paula on koonnut parhaat Barcelona-vinkkinsä selkeästi ja kauniisti kahden kannen väliin, jossa on myös Tuulia Kolehmaisen ottamia valokuvia. Omaa kiinnostusta vastaavaa koettavaa on helppo etsiä konkreettisesta matkaoppaasta. Erittäin suurena plussana on se, että kaupunginosien vinkeissä suositaan paikallisuutta ja pienyrittäjyyttä.Barcelona on aina vaikuttanut mielenkiintoiselta kohteelta, mutta joskus alueen turismi on mietityttänyt. Nyt kuitenkin mietin, miksi en ole jo käynyt siellä. Tässä kaupungissa ja sen eri osissa tuntuu kuitenkin olevan niin paljon itseäni kiinnostavaa koettavaa ja nähtävää, että toivon joskus kokevani sen autenttisen Barcelonan.


Suosittelen Tripsterin Barcelona -matkaopasta sulle, jos haluat löytää omaa kiinnostusta vastaavaa tekemistä ja muutakin kuin ne tavallisimmat turistikohteet. Tämän matkakuumetta aiheuttavan oppaan löydät esimerkiksi Suomalaisesta kirjakaupasta ja Adlibriksestä. Kiitos Paulalle ja Tuulialle tästä kattavasta ja kauniista reissuoppaasta!

P.S. joko seuraat mua Instassa: @wilmahelmimaria

ja Facebookissa

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Wilma, a 26-year-old multi-creative sober curious girl who twerks, chases natural highs and creates a life around her passions. Tired of the idea that we should fit neatly in a one box, when we are actually very multidimensional, just like diamonds. 💎@wilma.helmi

Wilma

Creates

© 2018. All rights reserved. Wilma Creates. Design by Wilma Tuominen. Suomi · Finland. Created with Wix and ♥