Matkaopassuositus elämykselliseen Barcelonaan

Kesä tekee tuloaan Suomeen, mutta mielessä pyörii kaupunkilomakohteet, boheemit kahvilat ja Välimeren lämmin ilmasto. Jos sattumoisin suunnittelet reissua Barcelonaan, suosittelen sulle Tripsterin Barcelona -matkaopasta. Ja vaikka et suunnittelisikaan, niin tämän luettuasi ehkä saatat!


Kuva: pixabay

Boheemit katukahvilat, Gaudín värikäs arkkitehtuuri, tapaksia, hyvää ja edullista olutta, viiniä sekä vermuttia. Jalkapallohuumaa, urbaania katutaidetta, vilkasta yöelämää ja jopa turistivapaita kohteita upeilla vuoristonäkymillä. Ei ihme, että Barcelona vetää erilaisia matkailijoita puoleensa vuodesta toiseen.


Itse lähtisin Barcelonaan nauttimaan rantaelämästä ja arkkitehtuurista, mutta toisaalta nyt olen kiinnostunut fiestoista ja festareista. Tripsterin Barcelona -matkaoppaan kirjoittaja, Paula Kultanen Ribas, lähetti mulle oppaan luettavaksi ja se sattuikin sopivasti, sillä ollaan pohdittu kesäreissua Roomaan sekä Barcelonaan, joissa en ole vielä matkaillut.


Tosin tässä ollaan jo ehditty varata reissu Pohjois-Italiaan, jossa tulee vietettyä tämän vuoden keskikesä. En tiedä antaako aika ja takatasku myöden toiselle reissulle – mutta hei, aina saa haaveilla ja suunnitella!Luin matkaoppaan hiljattain ja totesin, että Barcelonassa taitaa olla mahdotonta tylsistyä. Reissuun voisi lähteä ilman mitään suunnitelmia, vinkkejä ja matkaoppaita, mutta tekemistä ja näkemistä riittäisi silti pitkäksikin aikaa. Jos en kuitenkaan olisi lukenut tätä matkaopasta, en tietäisi, että baretot eli perinteiset korttelibaarit olisivat käymisen arvoisia paikkoja ulkonäöstään huolimatta. Tai että missä söisin parhaimmat tapakset ja miten niitä kuulu oikeastaan tilata. Tai sitä, että Gráciassa on vintage-henkinen Saint Tropez Cocktails niminen baari, jossa pääsee matkustamaan suoraan 60-luvulle!


Missä kävisin, mitä tekisin?


Vaikka tykkään tutkia uusia paikkoja spontaanisti, teen yleensä ennen matkaa jonkinlaisia bucket listoja paikoista, joissa haluan käydä. Haluan löytää kätkettyjä helmiä ja paikkoja, jotka liittyvät jollain tavalla omiin mielenkiinnonkohteisiini. Varmasti muiden turistien tavoin kävisin nappaamassa pari selfieitä Parc Güellissä ja kuvaamassa Sagrada Famíliaa, mutta tämän oppaan perusteella suunnistaisin myös katumarkkinoille ja designliikkeisiin ostamaan paikallisia käsitöitä. Etsisin myös boheemit kuppilat ja klubit, jossa voisi tanssia reggaetonia aamuyöhön asti. Alkuviinien maistelultakaan tuskin haluaisin välttyä.Espanjankieli on mielestäni yksi kauneimpia kieliä ja onkin kiva, että oppaassa on reissaajalle hyödyllistä sanastoa ja vinkkejä ääntämiseen sekä espanjaksi että katalaaniksi. Mielestäni "una botella de vino blanco" on yhtä tärkeä osata kuin hola tai gracias.


Kuva: pixabay

Mielestäni Barcelona -matkaopas ei pelkästään kokoa kivasti yhteen erilaisia vinkkejä ja suosituksia ravintoloista, kahviloista ja tapahtumista vaan se sisältää myös hyödyllistä sanastoa, historiaa, nippeli- ja nykytietoa tästä vivahteikkaasta kaupunkikohteesta. Oppaasta löytyy myös tilaa omille muistiinpanoille.


Vaikka etsin vinkkejä pääosin verkosta, netin matkaoppaat ja matkailusivustot syöttävät nykyään niin paljon vinkkejä kohteista, että tietotulvaan meinaa hukkua