Täältä tullaan Thaimaa, aurinko ja kevät!

Tänä vuonna alkukevät alkaa lämpimissä merkeissä ja toivon mukaan rusketusrajoilla. Ihana helmikuinen talviaurinko on herättänyt talvihorroksesta, mutta pakkaset voisivat jo siirtyä kevään tieltä.

Olen aina ollut kesäihmisiä ja vasta tänä vuonna olen tykästynyt talveen, kirpakkoihin pakkasiin ja valkoisiin lumihankiin. Aurinko paistaa ja tekisi mieli lähteä kävelylle, mutta lämpömittari näyttää -18 astetta. Nautin kuitenkin kolmannen kupin teetä läppärin äärellä ja haaveilen kevään tulosta ja uppoudun tuleviin matkasuunnitelmiin ja reissuhaaveisiin.


Tänä vuonna kevät alkaa lämpimissä merkeissä, sillä kahden viikon päästä suuntana on Helsinki-Vantaa ja sieltä Thaimaa. Tästä reissusta on puhuttu jo noin 4-5 vuotta sitten, kun anoppini sanoi juhlivansa seuraavia pyöreitä ulkomailla. Voisi kai todeta, että onnea on matkailua ja aurinkoa rakastava anoppi, joka haluaa viedä läheisensä paratiisin lämpöön!


Matkakuume on ollut kova jo matkan varauksesta lähtien eli viime keväästä. Tuleva reissu helpottaa sitä ehkä jonkin aikaa, mutta tiedän, että paluun jälkeen kotona tsekkaan lentodiilit heti ensimmäisenä. Säästäminen tulevan kesän reissuun on jo aloitettu ja toivottavasti saan tuhlata reissusäästöt jossain aurinkoisessa ja lämpimässä kohteessa. Toisaalta eihän se mitään tuhlaamista ole, jokainen matka ja elämys on aina ollut itselleni sijoitus. Voisinhan kuluttaa pienen palkkani ja tuloni pakollisten menojen lisäksi heräteostoksiin, joista olen iloinen viikon tai pari. Tai sitten voin juurikin sijoittaa ne reissuihin ja elämyksiin, jotka voin jakaa muiden kanssa ja uudelleen elää ihanien muistojen kautta.


Niin kuin eräs sukulaiseni totesi "mene niin kauan kuin kontit kantavat ja perstasku antaa myöden." Haluan matkustella nuorena ja terveenä mahdollisimman paljon. En halua, että kevyt lompakko on este reissu-unelmien toteuttamiselle. Jos haluan panostaa ja säästää matkustamiseen, pihistän sitten jostain vähemmän tärkeästä. Elämä on kuitenkin lyhyt, joten miksei tekisi sitä mikä tekee itsensä eniten onnelliseksi.


Nyt jatkan unelmointia ja töitä. Ihanaa ja aurinkoista maaliskuun ja kevään ensimmäistä päivää!


Wilma