Winter Camping Challenge @Nuuksio National Park

Spending one night under the stars and sleeping in a tent during cold night was something new to me. This experience was amazing and I will continue to spend more nights outdoors – in different seasons of course. I would recommend everyone to accept this camping challenge!When I found this winter event and winter camping challenge from Finnish travel blogger's Facebook group, I wanted to be in. And I haven't ever slept in a tent during winter... But maybe the word "challenge" made me do it because challenging yourself is always a good way to learn.


So, there was a winter event at Haltia – The Finnish Nature Centre and in the evening there was opportunity to stay for the night and sleep in a tent. The aim of this camping challenge is to encourage people to sleep outdoors in every season. I have childhood memories of summer camping, but this was a totally new experience to me.


Kun bongasin matkabloggaajien Facebook -ryhmästä julkaisun helmikuisesta Haltian iltanuotiosta ja retkiyöhaasteesta, ilmoittauduin oitis mukaan, vaikka en ole koskaan aiemmin talvella telttaillut. Mutta ehkä juurikin tuo "haaste" sai mut tarttumaan tähän mahdollisuuteen, koska itsensä haastaminen on aina opettavainen kokemus.


Haltiassa vietettiin siis talviluonnonpäivää ja iltaohjelma sisälsi retkiyöhaasteen, jonka tavoitteena on kannustaa ihmisiä nukkumaan ulkona eri vuodenaikoina. Telttailu on tutt