Winter Camping Challenge @Nuuksio National Park

Spending one night under the stars and sleeping in a tent during cold night was something new to me. This experience was amazing and I will continue to spend more nights outdoors – in different seasons of course. I would recommend everyone to accept this camping challenge!When I found this winter event and winter camping challenge from Finnish travel blogger's Facebook group, I wanted to be in. And I haven't ever slept in a tent during winter... But maybe the word "challenge" made me do it because challenging yourself is always a good way to learn.


So, there was a winter event at Haltia – The Finnish Nature Centre and in the evening there was opportunity to stay for the night and sleep in a tent. The aim of this camping challenge is to encourage people to sleep outdoors in every season. I have childhood memories of summer camping, but this was a totally new experience to me.


Kun bongasin matkabloggaajien Facebook -ryhmästä julkaisun helmikuisesta Haltian iltanuotiosta ja retkiyöhaasteesta, ilmoittauduin oitis mukaan, vaikka en ole koskaan aiemmin talvella telttaillut. Mutta ehkä juurikin tuo "haaste" sai mut tarttumaan tähän mahdollisuuteen, koska itsensä haastaminen on aina opettavainen kokemus.


Haltiassa vietettiin siis talviluonnonpäivää ja iltaohjelma sisälsi retkiyöhaasteen, jonka tavoitteena on kannustaa ihmisiä nukkumaan ulkona eri vuodenaikoina. Telttailu on tuttua lapsuuden kesistä, mutta tämä kokemus oli aivan uutta.In the morning there was a chance to listen to lectures at Haltia. I was very inspired by milky way and star photography, interesting adventure stories and challenging yourself. Nature offers so limitless opportunities to try different things – and because of four seasons there are even more things to do outdoors. We also had chance to look around Haltia and get to know the story of this ecological Nature Centre.


Aamupäivällä Haltiassa, Suomen luontokeskuksessa pääsi kuuntelemaan luentoja. Inspiroiduin etenkin tähtivalokuvauksesta, mielenkiintoisista retkeilykokemuksista ja itsensä haastamisesta. Luonto tarjoaa niin rajattomasti mahdollisuuksia kokeilla erilaisia asioita – ja eri vuoden ajat tuovat niitä vain lisää. Pääsimme myös kierrokselle Haltiassa ja tutustumaan ekologisen luontokeskuksen tarinaan.Lunch was offered to us by students. Outdoor meal can also look like this!


Talviluonnonpäivänä lounaan meille tarjosi Stadin ammattiopiston matkailualan opiskelijat. Voihan ne retkieväät joskus tältäkin näyttää!At dusk many campers warmed up in their tents and by the campfire. We also went to sauna and there was a chance to dip yourself in ice cold water but I skipped that part. After sauna I took some snack and quick evening walk in Nuuksio National Park.


I got tired early, about 10 pm. I wrapped myself in Fjällräven's sleeping bag and I started to wait my turn to put some wood in the stove. Our tent was Savotta's HAWU 8 and we tried to keep it warm with a wood-burning stove. The night was cold, I guess it was about -15 degrees so I didn't sleep as well as usual. I was awake from 5 to 6 and the sky was little bit brighter so I enjoyed the starry night and the silence.


Illan hämärtyessä useat retkeilijät lämmittelivät teltoissa ja leirinuotion äärellä. Saunaankin päästiin lämmittelemään ja avantoonkin sai pulahtaa, mutta itse jätin sen mahdolliseen seuraavaan kertaan. Löylyjen jälkeen tankkasin hieman energiaa ja lähdin vielä hyvin pienelle iltakävelylle Nuuksion kansallispuistoon.


Omalla kohdalla uni alkoi maistua jo iltakymmeneltä. Kääriydyin Fjällräven makuupussiin nukkumaan ja odottamaan aamuöistä kipinävuoroa. Telttamme oli Savotan HAWU 8 -leiriteltta, jota lämmitimme puukamiinalla. Yö oli kylmä, ulkona pakkasasteita taisi olla lähemmäs -15, joten ihan en nukkunut kuin tukki. Kipinävuoron aikana taivas oli hieman kirkastunut, joten välillä jäin ihastelemaan tähtiä ja hiljaisuutta. Nyt olisi voinut ottaa Olli Sorvarin tähtikuvauksen opit käyttöön.Before this winter event, I thought where have I put myself into. I have never even liked winter that much. But white snow, fresh frost and sunny weather makes a great combination. Even though it was freezing, I'm definitely going to spend more nights outdoors. It was great to see that so many people took part in this winter camping challenge. I have now experienced something new.


I could not have participated in this challenge alone because I have no equipment, so big thanks to @suomen_erataito, @haltiacom, @finnsavotta, @suomiretki, @stadinao and other participants!


Ennen talviluonnonpäivää pähkäilin mihin oikein olin itseni ilmoittanut, enhän ole koskaan oikein ollut edes talvi-ihminen. Mutta valkoiset hanget, kirpakka pakkanen ja auringon säteet ovat melko lyömätön yhdistelmä. Ja vaikka kylmyys meni luihin ja ytimiin, haluan ehdottomasti viettää tulevia öitä ulkona luonnossa. Oli ihana nähdä miten paljon ihmisiä oli mukana ja osallistui myös retkiyöhaasteeseen. Itsekin olen taas yhtä elämystä rikkaampi.


Tätä haastetta en olisi voinut ottaa vastaan itsekseni varusteiden puutteen takia, joten erittäin suuri kiitos tästä kokemuksesta, ruuasta, telttamajoituksesta, seurasta ja kaikesta muusta @suomen_erataito, @haltiacom, @finnsavotta, @suomiretki, @stadinao ja muut telttailijatoverit!I recommend people to accept this camping challenge and sleep more outdoors!


Toivottavasti mahdollisimman moni muukin päätyisi ottamaan retkiyöhaasteen vastaan ja viettämään öitä ulkona!Wilma


Wilma, a 26-year-old multi-creative sober curious girl who twerks, chases natural highs and creates a life around her passions. Tired of the idea that we should fit neatly in a one box, when we are actually very multidimensional, just like diamonds. 💎@wilma.helmi

Wilma

Creates

© 2018. All rights reserved. Wilma Creates. Design by Wilma Tuominen. Suomi · Finland. Created with Wix and ♥