5 x January – Traveling, studying & working

My New Year's resolution was to little bit chill out during January and set some goals for this year. However, there were so many things to do, so the entire month passed quickly. This month was full of new experiences, lot of traveling, studying, blogging and growing.


1. Starting new year in Gdańsk


I started this year in Gdansk because during fall I found so cheap flights from Turku to Gdansk. I bought this trip to my boyfriend as a Christmas gift because experiences are better than stuff. We spent five days exploring this beautiful city. I love all the colorful buildings and cozy restaurants. Museum of the Second World War was very interesting. But to be honest, I found Kraków better because there were more to do and see.


Aloitin uuden vuoden Gdanskissa, koska syksyn aikana löysin niin edulliset lentoliput Turusta Gdanskiin. Ostin matkan joululahjaksi poikaystävälleni, koska mielestäni elämykset ovat parempia kuin tavara. Vietimme viisi päivää tutkien tätä kaunista kaupunkia. Tykkäsin kovasti värikkäistä rakennuksista ja kotoisista ravintoloista. Myös toisen maailmansodan museo oli mielenkiintoinen. Mutta rehellisesti sanottuna, Krakova oli kohteena parempi, koska siellä oli enemmän nähtävää ja koettavaa.

2. Visiting Nordic Travel Fair as a blogger

This was my first time in Nordic Travel Fair as a blogger. My bucket list grew with few destinations... I had only one day to explore fair but I came home with great ideas and plans. It was also nice to chat with people who share same interests as I do!


Tämä oli mun ensimmäinen kerta matkamessuilla bloggaajana. Mun bucket list taisi kasvaa muutamalla kohteella... Mulla oli vain yksi päivä aikaa messuilla, mutta palasin kotiin uusien ideoiden ja suunnitelmien kanssa. Oli myös kiva jutella ihmisten kanssa, jotka jakavat samoja kiinnostuksen kohteita kanssani!

3. Turning 24(!)


It's funny how time flies. I feel like this and previous year were the first years in my life when I have truly worked for my dreams and done more of what makes me happy. In this year I'm not going to make any excuses!


Jännää miten se aika lentää. Tuntuu, että tämä ja viime vuosi ovat ensimmäisiä vuosia, kun olen oikeasti tehnyt paljon töitä unelmieni eteen ja enemmän sitä, mikä tekee itseni onnelliseksi. Tänä vuonna en aio sitkutella ja keksiä tekosyitä!"GROWING OLD IS MANDATORY, BUT GROWING UP IS OPTIONAL."


4. Studying eco-tourism


Nature + traveling, what a great combination. Why not to start studies again and become eco-tourism producer. As a designer I love creative activities and create visual things but why not to combine other passions such as nature and traveling?

Luonto + matkailu, mikä ihana yhdistelmä. Miksi en siis lähtisi opiskelemaan luontomatkailun ohjelmapalvelutuottajaksi. Muotoilijana rakastan luovaa toimintaa ja visuaalista luomista, mutta miksei siihen voisi yhdistää muitakin intohimoja kuten luonnon ja matkailun?


5. Becoming op.media blogger

Op.media was looking for bloggers and I was chosen from more than 200 applicants. With nine other bloggers we are going to be op.media bloggers during 2018. I'm so excited about this opportunity! As a travel blogger I'm going to write about traveling, money saving tips, achieving dreams and everything in between.


Osuuspankin op.media etsi bloggaajia vuodelle 2018 ja yli kahdensadan hakijan joukosta mut valittiin yhdeksän muun kanssa tuleviksi omistaja-asiakasbloggaajiksi. Olen tästä mahdollisuudesta niin innoissani! Matkabloggaajana tulen kirjoittamaan matkailusta, arjen säästövinkeistä, matkakassan kerryttämisestä, unelmien saavuttamisesta ja kaikesta siihen liittyvästä.


Bloggaritilaisuuden illallista...Briefly, this month has been full of new things, studies, work, traveling, meeting new people and other amazing things. Yes, all of this has caused stress more than ever before but I'm so happy that finally I get to work based on my passions and skills. Few things I learnt in this month: be genuine, be honest, be brave.


Lyhyesti sanottuna tämä kuukausi on ollut täynnä uusia asioita, opiskelua, työkuvioita, matkustelua, uusien ihmisten tapaamista ja muita mahtavia juttuja. Ja kyllä, tämä on ollut stressaavinta aikaa ikinä, mutta olen onnellinen, että viimeinkin voin tehdä töitä, jotka pohjautuvat omiin intohimoihini ja taitoihini. Muutama asia, jotka opin tässä kuussa: ole aito, ole rehellinen, ole rohkea.Wilma

Wilma, a 26-year-old multi-creative sober curious girl who twerks, chases natural highs and creates a life around her passions. Tired of the idea that we should fit neatly in a one box, when we are actually very multidimensional, just like diamonds. 💎@wilma.helmi

Wilma

Creates

© 2018. All rights reserved. Wilma Creates. Design by Wilma Tuominen. Suomi · Finland. Created with Wix and ♥