Happiness, traveling and simple things are my cup of tea

Do you remember when Carrie flies in a first class to Abu Dhabi with her friends in Sex and the City 2 and they have limousine ride to their accommodation. Middle Eastern palace is like from a fairy tale or Disney’s Aladdin movie. Everybody has their own servant and own luxury suite, which price was 22 000 dollars per night! That is my first vision if I think about very extreme luxury or luxury traveling.


I remember when 18-year-old Wilma did a lot of impulse shopping and stuff she bought didn’t last time. But shopping was fun, it was my luxury. New clothes, home decor items, cosmetics and nightlife. Now when I’m 23, I value different things, I pay compulsory expenditure and I put every single extra cent in travel savings and necessary things. Why? Because traveling and new experiences are my luxury! Whether it was short city break or longer trip to somewhere in paradise. Traveling, happiness and simple things are my luxury.


I would lie if I said that I didn’t want to live in a loft apartment in Turku riverside and have an interior of my dreams. I would lie if I said that I didn’t want to go more out to restaurants or buy new clothes. But I try to think what are my priorities now, what is important and what is possible to achieve during this life situation. I don’t see any good reason to buy new clothes when my wardrobe is already full, I don’t want to buy more stuff because in the end material doesn’t make me that happy. I haven’t been in the nightclubs during fall because I want to save as much as I can. And just because I want to plan and fulfill my travel bucket list.


Muistatko, kun Sinkkuelämää -elokuvassa Carrie ystävineen lentävät ykkösluokassa Abu Dhabiin, jossa jokaisella odottaa oma limusiinikyyti majoituspaikkaan. Itämainen palatsi on kuin suoraan sadusta tai Aladdinista. Kaikilla on myös oma "palvelija" ja oma ylellinen sviitti, jonka hinta on 22 000 dollaria yöltä! Tuo on ensimmäinen mielikuvani, joka tulee mieleen erittäin äärimmäisestä luksuksesta ja luksusmatkailusta.


Muistan, kuinka 18-vuotias Wilma teki paljon heräteostoksia, jotka eivät kestäneet aikaa eikä kulutusta. Mutta shoppailu oli kivaa, se oli silloin minun luksusta. Uusia vaatteita, sisustustavaraa, meikkejä ja yöelämää. Nyt 23-vuotiaana arvostan aivan eri asioita, maksan pakolliset menot ja pistän jokaisen säästetyn ja ylimääräisen sentin matkustamiseen tai oikeasti tarpeellisiin asioihin. Miksi? Koska matkustaminen ja uudet kokemukset ylipäätänsä ovat luksusta! Oli kyseessä sitten muutaman päivän kaupunkiloma Euroopassa tai pidempi reissu jossain kaukaisessa paratiisissa. Matkustaminen, onnellinen arki ja yksinkertaiset asiat ovat minun luksusta.


Valehtelisin, jos väittäisin, etten haaveilisi asuvani Turun jokirannassa loft-asunnossa, jossa sisustus olisi juuri sellainen kuin haluaisin. Valehtelisin, jos väittäisin, etten haluaisi käydä ravintoloissa useammin tai ostaa uusia vaatteita. Nyt kuitenkin pyrin miettimään, mikä on oikeasti tällä hetkellä prioriteettini, mikä on tärkeää ja mitä on mahdollista saavuttaa tässä elämäntilanteessa. En näe järkeä ostaa koko ajan uusia vaatteita, kun vaatekaappi on muutenkin täynnä, en halua haalia tavaraa, koska ei se loppujen lopuksi tee onnelliseksi. En ole edes koko syksyn aikana käynyt yökerhoissa, koska haluan säästää kaiken minkä voin. Ja ihan vain siksi, että saisin suunnitella ja toteuttaa hulluimmatkin matkahaaveeni.


Pyrin ostamaan mahdollisimman vähän, mutta sijoitan rahani asioihin, joita koen oikeasti tarvitsevani. Esimerkiksi 500 euron kameraan, joka on tällä hetkellä tärkeä työvälineeni ja sen ansiosta saan matkahetkeni talteen. Elämässä eikä matkustelussa tärkeintä ole kuitenkaan hinta, vaan arvo. Hinta ja arvo ovat kaksi niin eri asiaa. Minulle kallis hintalappu ei ole yhtä kuin luksus. Minulle luksus on sitä, että tekee, ostaa tai on sitä mikä tekee itsensä onnelliseksi sillä hetkellä elämää. Olipa luksukseni sitten kokemuksia tai tavaraa, sen täytyy olla jollain tavalla arvokasta itselleni.


Travel Thursday made me think what is my luxury. To me, luxury is to drink a cup of hot tea at our summer cottage while morning sun rises or during forest outing when I need to rest me legs by a lean-on. Luxury is to land on a new destination when I don’t know yet what kind of city surrounds me. Luxury is to wake up on the first morning and admire the view from a window while I eat my breakfast. Luxury is to see and experience new things. Luxury is to have new memories, return home and start to plan a new trip. Luxury is to travel the world. Freedom is luxury.


Five star hotels or sparkling wine during breakfast doesn’t make my life or traveling luxury but instead new experiences, local people, different cultures, nature, environment and memories of a lifetime does. There’s nothing wrong about five star hotel rooms or sparkling wine, but I dream of spending a night in a bungalow somewhere in Bali or in a tent here in Finland. I dream of new and weird food experiences and being adventurous and spontaneous. Right now, it would be luxury to travel to somewhere in Germany or Poland maybe for a few days. Luxury is to have travel booking in your e-mail box – then you’ll have something great to wait for.

Travel Thursdayn pisti minutkin pohtimaan, mitä on minun luksukseni. Minulle luksusta on juoda kuppi kuumaa teetä kesämökkimme terassilla aamuaringon lämmittäessä tai metsäretkellä, kun jalkoja pitää lepyttää laavulla. Luksusta on laskeutua matkakohteeseen yöllä, kun en vielä tiedä miltä ympäröivä kaupunki näyttää. Luksusta on herätä ensimmäiseen aamuun ja ihastella huoneen ikkunasta näkymää samalla kun nauttii aamupalaa. Luksusta on nähdä ja kokea uusia asioita. Luksusta on saada uusia muistoja, palata kotiin ja suunnitella uusia reissuja. Luksusta on se, että on mahdollisuus matkustaa maailmalla. Vapaus on luksusta.


Minulle elämästä tai matkailusta ei tee luksusta viiden tähden hotellihuone tai kuohuviinitarjoilu aamupalalla, vaan uuden kokeminen, elämykset, paikalliset ihmiset, erilaiset kulttuurit, luonto, ympäristö ja elinikäiset muistot. Viiden tähden hotellihuoneessa eikä kuohuviinissäkään ole mitään vikaa, mutta haaveilen esimerkiksi yöpymisestä bungalowissa Balilla tai teltassa Suomen luonnossa, unelmoin uusista ja oudoista makuelämyksistä sekä seikkailuhenkisyydestä ja spontaaniudesta. Pidennetty viikonloppu vaikka Puolassa tai Saksassa voisi olla nyt luksusta. Luksusta on myös se, että sähköpostissa on varaus tulevasta matkasta – silloin tietää, että on jotain mitä odottaa.