Luonkos - natural cosmetics and natural beauty

I spent my weekend at Skilled Woman -fair and I found Naantali based company Luonkos which produces natural cosmetics from natural raw materials and teaches how these products are made. We had chance to make our own raspberry-oat mask at the stand of the company. Spoonful of oat flour and kaolin sprouts, a little raspberry flour and all the flours in small package for taking it home. This morning I tried this mask by adding a little bit water, let it swell up and then I put it in my face. How easy was that and the best things are that making it is fun, raw materials are natural and you know what your product contains. I noticed that my pores had shrunk. And because everybody has their own needs when it comes to skincare, you can make a product that suits you the best.


Vietin viikonloppuni Osaava nainen -messujen parissa, jonka pressitilaisuudessa esiteltiin luonnonkosmetiikkaa valmistava naantalilainen yritys nimeltä Luonkos. Yritys on erikoistunut luonnonkosmetiikan valmistamiseen luonnollisista raaka-aineista, mutta myös tuotteiden valmistuksen opettamiseen. Tilaisuuden jälkeen meillä oli mahdollisuus päästä valmistamaan oma vadelma-kauranaamio yrityksen ständille. Lusikallinen kaurajauhoa ja kaoliinisavea, hieman vadelmajauhoa ja jauhot pussiin kotiin vietäväksi. Tänä aamuna kokeilin naamiota lisäämällä jauhoihin vettä ohjeiden mukaan, annoin hetken turvota ja sitten naamio vain kasvoille vaikuttamaan hetkeksi. Vitsi miten helppoa ja parasta tässä on se, että tuotteen tekeminen on kivaa, raaka-aineet ovat luonnollisia ja tiedät mitä tuotteesi sisältää. Omalla kohdalla huomasin ainakin ihohuokosten supistuneen. Ja koska jokaisella on omat ihonhoitoon liittyvät tarpeensa, voit tehdä juuri itsellesi sopivan luonnonkosmetiikkatuotteen.Luonkos also offers courses where they teach how to make these products for hands, feet or body by using different herbs and oils. Some of the raw materials used in the products are collected from Turku archipelago, so these cosmetics can be called natural and Finnish. After course, you will have your own product and you will have the ability to produce these at home for yourself or for gifts to others. A self-made, beautiful and practical gift is always appreciated!


Luonkos myös opettaa kosmetiikan valmistusta erilaisilla kursseilla, joissa voi valmi