Dreams don't work unless you do

When I started this blog, I knew I mostly wanted to write about my trips, experiences and other traveling related things. But since I'm traveling a few times in a year, I can't write just about my travels and I have a lot other things I want to talk about too. I have a few upcoming trips in a few months, so I will write something else this time. As I love talking about dreams and goals, I want to share some thoughts that I have recently been thinking.


To start this blog was a long-term dream for me. I started my first blog in 2013 but I had lack of ideas from the beginning and I really didn't know what I wanted to write. Then I had a blog in Blogspot and I wrote few posts about my trip in Spain back in 2015. Again, I was running out of ideas and I deleted the whole page. I still had that urge to have a web site, write about traveling and then I created this Travel Digger blog. And this time I didn't want to have a blog without any ideas, I wanted to write about traveling, tell my experiences, show what I have seen, what I dream of and share, inspire and encourage those who read my blog.

"IDEAS ALONE WON'T CREATE A LIFE YOU LOVE,

PUTTING THEM INTO ACTION WILL."


I tend to motivate myself by reading inspirational quotes and Goal mapping book, by making tons of maps, lists and plans. The truth is that you can do those things but nothing happens unless you start to work and act. Goal maps and lists are my best tools but I need to put my ideas into practice. For example, I had an idea about travel blog. I started to work for it by designing a web site, I was doing it for one year and step by step it was ready to be published. Yet, I'm doing lists about topics I want to write about and reading quotes to motivate myself. But once I have ideas and plans, I need to take an action.


Kun aloitin tämän blogin, tiesin että haluan enimmäkseen kirjoittaa matkoistani, kokemuksistani ja muista matkailuun liittyvistä jutuista. Mutta koska matkustelen muutamia kertoja vuodessa, en voi kirjoittaa vain siitä ja mulla on paljon muutakin mistä voisin puhua. Pari reissua on vasta kuukausien päässä, joten tällä kertaa kirjoitan jostain ihan muusta. Koska tykkään jutella unelmista, ajattelin jakaa muutaman ajatuksen, jotka ovat hiljattain olleet mielessä.


Tämän blogin aloittaminen oli mun yksi pitkäaikainen unelma. Aloitin ensimmäisen blogin 2013, mutta ideat loppuivat heti alusta lähtien enkä oikein edes tiennyt mistä halusin kirjoittaa. Seuraavaksi perustin sivut Blogspotiin ja kirjoitin muutaman postauksen Espanjan reissusta vuonna 2015. Jälleen kerran ideat loppuivat ja poistin koko blogin. Mulla oli silti edelleen halu tehdä omat sivut, kirjoittaa matkailusta ja sitten loin tämän Travel Digger -blogin. Tällä kertaa en halunnut luoda nettisivuja ilman yhtään ideaa. Halusin kirjoittaa mun matkoista, kertoa kokemuksistani, näyttää mitä olen nähnyt, mistä unelmoin, jakaa asioita, innostaa sekä rohkaista muita.</