Check-in - Alba Bed & Breakfast

I'm not a big fan of "those basic hotels" where the pool is surrounded by sun loungers and rooms are decorated with bad taste or stucked in somewhere in the 70's. I don't have any bad experiences about hotels where I have been and I have always liked the accommodations I have stayed in. I just wanted something more authentic and original this time. When I was looking for an accommodation for our Malta trip, I hadn't any idea where we should stay. I really don't have any requirements when it comes to hotels except a reasonable price and a good location. I found place called Alba Bed & Breakfast, which is located Sliema. I look all the pictures and information from online and I felt this is the place we should book. A very beautiful old renovated building with a delightful back yard and a small pool. And only a 5-minute walk to the beach promenade.


En ole suuri "perushotellien" fani, missä aurinkotuolit ympäröivät uima-allasta ja huoneiden sisustus on toteutettu huonolla maulla tai jämähtänyt jonnekin 70-luvulle. Missään nimessä mulla ei ole mitään huonoja kokemuksia hotelleista, joissa olen ollut ja olen aina pitänyt matkakohteidemme majoituspaikoista. Tällä kertaa halusin kuitenkin jotain aidompaa ja alkuperäisempää. Kun etsin majoitusta Maltan reissulle, minulla ei ollut aavistustakaan missä kannattaisi majoittua. Yleensäkään mulla ei ole erityisempiä vaatimuksia, muuta kuin kohtuullinen hinta ja hyvä sijainti. Löysin paikan nimeltä Alba Bed & Breakfast, joka sijaitsee Sliemassa. Katsoin kaikki kuvat ja tiedot mitä netistä löytyi ja tuntui heti, että tämä oli se paikka, joka pitäisi varata. Erittäin kaunis vanha rakennus, jossa on ihastuttava takapiha ja pieni uima-allas. Ja vain viiden minuutin kävelymatka rantapromenadille.

Right from the first morning when we arrived at the accommodation, owner Ann told us everything we needed to know from a breakfast time to Wi-Fi passwords. Our cozy room was big enough for two and we shared a bathroom with another traveler but we never really saw him. So, shared bathroom wasn't that bad what I first thought. I don't have any photos of the room but you'll find them here. In the old basement, there was a freezer with a little room for your own foods and drinks.


Heti ensimmäisenä aamuna kun saavuimme Albaan, omistaja Ann kertoi kaiken tarpeellisen aamupalan tarjoilusta Wi-Fi salasanoihin. Kodikas huoneemme oli sopiva kahdelle ihmiselle ja jaoimme yhteisen kylpyhuoneen toisen matkailijan kanssa, jota emme oikeastaan edes koskaan nähneet. Joten jaettu kylpyhuone ei ollut niin paha mitä aluksi kuvittelin. Itselläni ei ole yhtään kuvia huoneesta, mutta niitä löytyy täältä. Alakerran vanhassa kellarissa oli jääkaappi, jossa oli tilaa omille ruuille ja juomille.

And then the best thing after you wake up, breakfast! There was bread, yoghurt, cheese, cold cut and fruits on every morning. Besides coffee and tea, Ann made fresh orange juice every morning and I remember that sound from down stairs when the juice extractor was on. It was easy to get up early, because enjoying a good breakfast in the green yard under the sun was just so wonderful. Nothing beats those mornings when you wake up in a different country, you eat tasty and healthy breakfast, you are full of energy and you're having a great desire to go explore new places.


Ja sitten paras asia heräämisen jälkeen, nimittäin aamupala! Tarjolla oli leipää, jogurttia, juustoa, leikkelettä ja hedelmiä joka aamu. Kahvin ja teen lisäksi Ann teki joka aamu tuorepuristettua appelsiinimehua ja muistan sen äänen, kun mehupuristin hyrräsi alakerrassa aamuisin. Joka aamu oli helppo herätä aikaisin, koska päivän tärkeimmän aterian nauttiminen vihreällä pihalla, auringon lämmön alla oli vain niin ihanaa. Mikään ei voita niitä aamuja, kun heräät eri maassa, syöt maistuvan ja terveellisen aamupalan, olet täynnä energiaa ja sinulla on kauhea halu lähteä tutkimaan uusia paikkoja.


Besides other travelers there was this little cute one enjoying the sun and pampering. I liked that Alba B&B is "small" because it was nice to chat with other visitors during breakfast or afternoon while drinking some wine. I especially remember one Scottish couple who told us what they have been doing in Malta, such as climbing and what plans they had next.


Muiden matkailijoiden lisäksi paikassa oli tämä söpöliini nauttimassa auringosta ja hemmottelusta. Pidin siitä, että Alba B&B oli "pieni", sillä muiden vierailijoiden kanssa oli kiva jutella aamupalan aikana tai iltapäivällä viinin ääressä. Muistan etenkin skotlantilaisen pariskunnan, joka kertoi mitä he ovat kokeilleet Maltalla, kuten kiipeilyä ja mitä suunnitelmia heillä oli seuraavaksi.