Step forward into growth or step back into safety

This post is an encouragement for those who are afraid to pursue a dream because of something prevents to take the first step. If I think my dreams or goals they usually doesn't scare me because those are the things I want to do, I want to have or I want to be. However, sometimes you might need to put yourself in a situation that scares you, in order to go towards to your dream. I have been wanting to be part of one group for a while now but achieving this dream means I need to step out of my comfort zone. I'm a master when it comes to avoiding scary or unpleasant situations. I think it's because I do not know what's going to happen, my introvert side wants to know what to prepare for and I also hate failing. I imagine and visualize my comfort zone as a pink bubble. Within the bubble there are ease, comfort and doing same things. Outside there are the things that makes me feel uncomfortable but also important things like learning, growing, opportunities, creating, courage and dreams.


Tämä postaus on rohkaisu niille, jotka eivät uskalla ottaa ensimmäistä askelta unelmansa eteen jonkin pelon takia. Jos ajattelen omia unelmiani tai tavoitteitani, en yleensä pelkää niitä, koska ne ovat niitä asioita, joita haluan tehdä, joita haluan omistaa tai joita haluan olla. Joskus kuitenkin täytyy laittaa itsensä likoon jännittäviin tilanteisiin mennäkseen eteenpäin unelmiensa saavuttamisessa. Olen halunnut jo jonkin aikaa olla osana tietynlaista ryhmää, mutta tämän haaveen toteuttamiseksi minun on mentävä pois mukavuusalueeltani. Olen mestari siinä mitä tulee jännittävien ja epämukavien tilanteiden välttämiseen. Se johtuu siitä, että en tiedä tarkalleen mitä tulee tapahtumaan, introvertti puoleni haluaa tietää mihin pitää valmistautua ja inhoan epäonnistumista. Kuvittelen ja visualisoin mukavuusalueeni vaaleanpunaiseksi kuplaksi, jonka sisällä ovat helppous, mukavuus ja samat asiat. Ulkopuolella ovat asiat jotka tuntuvat epämukavilta, mutta myös tärkeät pyrkimykset kuten oppiminen, kasvaminen, mahdollisuudet, luominen, rohkeus ja unelmat.I have wanted to be a part of a certain group and before entering that group, I have to perform in a certain way, which is certainly not my strength. Being evaluated is difficult for myself, even though I knew that this is not about anything personal, mostly about motivation and potential. As I mentioned, I'm an (99 %) introvert and I can not immediately throw myself into things and situations when I'm not in my comfort zone.