Valletta - Small city full of history

It's the capital city of Malta and it is known for its small size, rich history and beautiful baroque architecture. On our second day we went from Sliema to Valletta with a ferry. It cost about 3 euros back and forth. In Valletta everything is so close to each other and it was easy to walk from place to A to B. And again the scenery was just amazing, blue sky, blue sea, old buildings and a lot of forts.


Valletta, Maltan pääkaupunki, on tunnettu pienestä koostaan, runsaasta historiasta ja kauniista barokkiarkkitehtuurista. Reissun toisena päivänä mentiin Sliemasta Vallettaan lautan kanssa, joka maksoi noin 3 euroa edestakaisin. Vallettassa kaikki on hyvin lähellä toisiaan, joten paikasta A paikkaan B oli todella kätevä kulkea kävellen. Ja jälleen kerran maisemat olivat upeat, sininen taivas, sininen meri, vanhoja rakennuksia ja paljon linnoituksia.

There was so much things to see so it was hard to decide where to go first. Before the trip, I had saved a few must-see places in TripAdvisor and one of them was St. John's Co-Cathedral so we went there. Entrance cost 10 euros and inside you can go to your own pace. Obviously it was hot day and I was wearing shorts and I didn't have anything to cover my legs, oooops. But luckily, there were cloths so people could cover their shoulders and legs.


I always like to see churches and cathedrals. I'm not religious but I'm interested in things inside these places such as art pieces, stories, people who lived there, symbolism, what these walls had seen and who made this and that and why. History is always interesting. I also appreciate what kind of skills people have had if you think about all the details.


Vallettassa oli niin paljon nähtävää, että oli vaikea päättää mistä paikasta edes aloittaisi. Ennen matkaa olin tallentanut must-see kohteita TripAdvisoriin ja yksi niistä oli Pyhän Johanneksen katedraali, joten mentiin sinne ensin. Sisäänpääsy kustansi kymmenen euroa ja sisällä sai kulkea omaan tahtiin. Koska oli kuuma, mulla oli tottakai shortsit eikä mitään millä olisi saanut jalat peitettyä, hups. Onneksi paikanpäältä kuitenkin sai liinoja, joilla ihmiset peittivät jalkoja ja olkapäitään.


Mä aina tykkään käydä kirkoissa ja katedraaleissa. En ole mitenkään uskonnollinen, mutta itseäni kiinnostaa mitä näissä paikoissa on sisällä, esimerkiksi taide-esineet, tarinat, paikassa asuneet ihmiset, symboliikka, mitä seinät ovat nähneet, kuka teki siellä mitäkin ja miksi. Historia on aina kiinnostavaa. Arvostan myös taitoja, joita ihmisillä on ollut, jos miettii esimerkiksi kaikkia katedraalin yksityiskohtia.


We went around the cathedral more than one hour and after the tour we were looking for a restaurant. There were many restaurants but we decided to go to Cafe Caravaggio because it was front of us and we were so hungry. We ate local fish, veggies and white wine, not the cheapest dish but place had great serving and really tasty food.


Kierreltiin katedraalissa reilun tunnin ja kierroksen päätyttyä lähdettiin etsimään ravintolaa. Kaupungissa oli monia ruokapaikkoja, mutta päätettiin mennä Cafe Caravaggiioon, koska se oli ensimmäisenä vastassa ja nälkä oli kauhea. Syötiin paikallista kalaa, vihanneksia ja valkoviiniä, annos ei ollut edullisin, mutta paikassa sai hyvää palvelua ja ruoka oli todella hyvää.

After eating, our target was National Museum of Archaeology which was really nice if you're interested in history. There were a lot of information about history of Malta, artifacts, miniatures and displays. It was really sunny and warm weather so we decided to spend more time outside so we went to Upper Barrakka Gardens. This public garden was really cute, vibrant and full of beautiful flowers and trees. This place would have been nice for a picnic!


Syömisen jälkeen kohteenamme oli Maltan arkeologinen museo, joka oli tosi kiva, etenkin jos historia kiinnostaa. Siellä oli paljon tietoa Maltan historiasta, artefakteja, pienoismalleja ja esityksiä. Päivä oli todella aurinkoinen ja lämmin, joten piti viettää enemmän aikaa myös ulkona ja suunnattiin sitten Upper Barrakka Gardensiin. Puutarha oli tosi viehättävä, eloisa ja täynnä kauniita kukkia ja puita. Upper Barrakka Gardens olisi ollut hyvä paikka piknikille!