First impression of Sliema

When we landed at the airport in Malta, we took a taxi straight away to our accommodation. In my opinion, the taxi system was really easy at the airport. From the airport to Sliema our drive cost 20 euros so not that bad for two people. The driver also gave his card so we could get our return trip for the same price. So thanks to Fabian!


After about 20-30 minutes we arrived to Alba B&B which was very nice surprise. The owner, Ann who lived there, was hospitable and told everything we needed to know. Our room was big enough for two and we shared a bathroom with other person whom we actually didn't even see, haha. The breakfast was no longer available so we went straight to the beach promenade of Sliema to find some place to eat. I remember the lovely heat and cloudless sky while we walked. And it was only the first day. After about 5 minutes I saw the most beautiful view, silhouette of Valletta. Just a few weeks I googled photos of Valletta and dreamed about going there and now I saw it all with my own eyes.


Kun me saavuttiin Maltan lentokentälle, otettiin samantien taksi meidän majoitukseen. Omasta mielestä taksien tilaus oli tosi helppoa kentällä. Kyyti kentältä Sliemaan maksoi 20 euroa, mikä ei ollut kauhean paha summa kahdelta henkilöltä. Kuski antoi myös käyntikorttina, jotta saataisiin paluumatka kentälle samaan hintaan. Joten kiitos Fabianille!


Noin 20-30 minuutin päästä saavuttiin majotukseen, eli Alba B&B, joka yllätti positiivisesti. Paikassa asusteleva omistaja, Ann, oli todella vieraanvarainen ja kertoi kaiken mitä meidän tarvitsi tietää. Huoneemme oli sopiva kahdelle ja jaoimme kylpyhuoneen toisen asukkaan kanssa, jota emme oikeastaan koskaan edes nähneet, hah. Aamupala oli siltä aamulta jo korjattu pois, joten lähdettiin suoraan Slieman rannalle etsimään ruokapaikkaa. Muistan sen ihanan lämmön, jota ei toukokuisessa Suomessa vielä ehtinyt olemaan ja pilvettömän taivaan samalla kun käveltiin. Ja se oli vasta ensimmäinen päivä. Noin viiden minuutin päästä näin katujen ja talojen takaa pilkotti yksi hienoimmista maisemista, Vallettan siluetti. Vasta muutama viikko sitten googletin kuvia Vallettasta ja haaveilin matkustavani sinne ja nyt näin kaiken omin silmin.

Who wouldn't love a place like this? The first day we went round Sliema and looking for cool places. I just loved that the sea is almost everywhere you take a look. The atmosphere was so warm and welcoming. Happy people at the restaurants, a smiling waitress, a happy hour and four tasty Aperol Spritzs, two students talking about their lives in Malta and some guy playing Despacito with a saxophone. The beach promenade is full of ice cream cars, smoothie bars, cruise and excursion organizers, tacky souvenir shops and fishermen. A few cold Cisk beer and just enjoying this moment with each and every senses.


Kuka ei rakastaisi tällaista paikkaa? Ekana päivänä kierreltiin Sliemaa ja etsittiin kivannäköisiä paikkoja. Rakastin sitä miten meri näkyi jokapuolella. Tunnelma oli niin lämmin ja tervetullut. Iloisia ihmisiä ravintoloissa, hymyilevä tarjoilija, happy hour ja neljä kirpeetä Aperol Spritziä, kaksi opiskelijaa, jotka juttelivat elämästään Maltalla ja Despacitoa saksofonilla soittava mies. Rantapromenadi oli täynnä jätskiautoja, smoothiekojuja, retki- ja risteilyjärjestäjiä, mauttomia matkamuistoja ja kalastajia. Muutama kylmä Ciski olut ja vain nauttimista siinä hetkessä jokaisella aistilla.


Wilma