Äkkilähtö etelään reppu selässä – uhka vai mahdollisuus?

Elämän yksinkertaistamista ja kohtuullistamista voi kokeilla myös reissun päällä. Lähdin viikoksi Mallorcalle reppu selässä nauttimaan auringosta ja suunnittelemaan tulevaa syksyä. Miten reissu onnistui ja lähtisinkö uudestaan pelkillä käsimatkatavaroilla?

Heinäkuun loputtua Instagram alkoi täyttyä arkeen paluu -julkaisuista, villasukista, kynttilöistä ja kaikenlaisesta muusta syksyisestä. Itse pohdiskelin, mihin ehtivät mennä ne yöttömät yöt ja superhelteet, vaikka vastahan niistä sai nauttia.


Elokuun aikana haikailin äkkilähdöstä etelään, mutta en meinannut löytää yhtäkään kuun aikatauluun sopivaa lähtöä. Puolessa välissä elokuuta Lentodiilit mainostivat 45 euron äkkilähtöä Mallorcalle juuri sellaiseen aikaan, että tärkeitä menoja ei olisi reissun aikana tiedossa.


Olin myös juuri nähnyt televisiosta Pohjola Vakuutuksen mainoksen, jonka viesti on yksinkertainen:

Elämä on käynnissä juuri nyt. Elä se.

Ihan jo OPn bloggaajanakin halusin tarttua tähän #eläse -haasteeseen ja hiljentää sisäisen sitkuttelijani. Olen aiemminkin ollut täpinöissäni elokuun edullisista äkkilähdöistä, mutta jättänyt varaamatta reissuja liiallisen mutkuttelun ja jossittelun takia.


Sen enempää miettimättä muita suunnitelmia, varasin meno-paluuliput Mallorcalle ilman ruokia ja ruumaan menevää laukkua, joten tällä kertaa lähtisin pelkällä repulla reissuun. Ajatus tuntui lähinnä mielenkiintoiselta, koska olen muutenkin pyrkinyt yksinkertaistamaan ja kohtuullistamaan elämää. Eipä ainakaan tulisi raahattua mitään ylimääräistä mukaan Espanjaan tai tuliaisia takaisin Suomeen.


Olen aina ennen raahannut mukaan hirveästi vaatteita ja sellaista tavaraa, jota en ole reissuilla edes tarvinnut. Nyt pakkasin mukaan kameran, GoPron, snorkkelin, luonnonkosmetiikat litran pussiin ja loppu tila täyttyikin vaatteista. Lentokentillä ei tarvinnut turhaa säätää matkalaukun kanssa, saatikka odottaa niiden tuloa maissa. Tässä vaiheessa ajatus reppuseikkailusta kääntyi pelkästään positiiviseksi.

Tarkoituksenani oli tehdä määmatka, mutta löysin reissuseuraa Facebookin Naistenhuoneelta ja majoituskin löytyi edullisesti Mallorcan suomalaiset Facebook-ryhmästä. Koska meitä oli kaksi, monet kulut tietenkin jakautuivat puoliksi. Lennot + majoitus kustansivat yhteensä hieman alle 400 euroa per nuppi, mikä ei ollut ollenkaan paha hinta.


Portals Nousissa sijaitsevassa asunnossa meillä oli käytössä kolme makuuhuonetta, keittiö, olohuone, kaksi kylpyhuonetta, pieni takapiha ja parveke. Asunnossa oli pyyhkeitä ja mahdollisuus pestä vaatteita, joten siitäkään syystä reppuun ei tarvinnut yrittää mahduttaa pyyhettä ja koko vaatekaappia.

Itselleni reissu oli tietynlainen retriitti ennen tulevaa syksyä, jonka suunnitelmat olivat melko auki ennen reissua. Fyysisesti ja henkisesti kaukana kotimaan arjesta ja elämästä, ehdin viikon verran hengähtää, downshiftata, suunnitella tulevaa ja nauttia lämpimästä säästä turkoosin meren rantapoukamissa. Reissu oli kaikin puolin onnistunut, vaikka paluupäivänä lennon lähtö viivästyi kolme tuntia huonojen sääolosuhteiden takia.


Käsimatkatavaroilla matkustaminen tuotti vähemmän päänvaivaa ja rahaakin säästyi mukavasti. Tulen varmasti jatkossakin lähtemään pidemmillekin reissuille ilman matkalaukkua, riippuen toki vähän matkan tarkoituksesta ja kohteesta. Mutta nyt repun kanssa pärjäsi vallan mainiosti! Tuliaisten sijasta palasin Suomeen uusien kokemuksien ja muistojen kanssa, jotka ovat arvokkainta omaisuutta.

Tulen vielä myöhemmin kirjoittamaan blogiin lempikohteestani, Deián rannikkokylästä sekä Portals Nousista ja pääkaupunki Palmasta.


Millaisille reissuille te lähdette pelkillä käsimatkatavaroilla? 🛩

#Matkailu #Äkkilähtö #Espanja #Mallorca