Retkiyöhaaste talviluonnonpäivänä Nuuksion kansallispuistossa

Päivitetty: 13o helmi 2019


Haasta itsesi ja nuku yösi ulkona vuodenajasta riippumatta. Millainen oli yöni teltassa Nuuksion kansallispuistossa?

Kun bongasin matkabloggaajien Facebook -ryhmästä julkaisun helmikuisesta Haltian iltanuotiosta ja retkiyöhaasteesta, ilmoittauduin oitis mukaan, vaikka en ole koskaan aiemmin talvella telttaillut. Mutta ehkä juurikin tuo "haaste" ja kyseinen vuodenaika sai mut tarttumaan tähän mahdollisuuteen, koska itsensä haastaminen on aina kehittävää ja uudet kokemukset parhaita.


Haltiassa vietettiin siis talviluonnonpäivää ja iltaohjelma sisälsi retkiyöhaasteen, jonka tavoitteena on kannustaa ihmisiä nukkumaan ulkona eri vuodenaikoina. Telttailu on tuttua lapsuuden kesistä, mutta tämä kokemus oli aivan uutta. Pakkasta oli lähemmäs -15 astetta.

Live now - Dream later -blogia kirjoittava Saana nappasi mut kyytiin Turusta aikaisin aamulla, koska molemmat haluttiin ehtiä luennoille. Aamupäivällä Haltiassa, Suomen luontokeskuksessa pääsi kuuntelemaan asiantuntijoiden luentoja mm. luontomatkailusta ja retkeilystä. Inspiroiduin etenkin tähtivalokuvauksesta, mielenkiintoisista retkeilykokemuksista ja itsensä haastamisesta.


Luonto tarjoaa niin rajattomasti mahdollisuuksia kokeilla erilaisia asioita – ja eri vuoden ajat tuovat niitä vain lisää. Pääsimme myös kierrokselle Haltiassa ja tutustumaan ekologisen luontokeskuksen tarinaan.

Talviluonnonpäivänä lounaan meille tarjosi Stadin ammattiopiston matkailualan opiskelijat. Voihan ne retkieväät joskus tältäkin näyttää!

Illan hämärtyessä useat retkeilijät lämmittelivät teltoissaan tai leirinuotion äärellä. Saunaankin päästiin lämmittelemään ja avantoonkin sai pulahtaa, mutta itse jätin sen mahdolliseen seuraavaan kertaan. Löylyjen jälkeen tankkasin hieman energiaa ja lähdin vielä hyvin pienelle iltakävelylle Nuuksion kansallispuistoon.


Omalla kohdalla uni alkoi maistua jo iltakymmeneltä. Kääriydyin Fjällräven makuupussiin nukkumaan ja odottamaan aamuöistä kipinävuoroa. Telttamme oli Savotan HAWU 8 -leiriteltta, jota lämmitimme puukamiinalla.


Paukkupakkaset osuivat juuri tähän yöhön, joten ihan en nukkunut kuin tukki. Kipinävuoron aikana taivas oli hieman kirkastunut, joten välillä jäin ihastelemaan tähtiä ja hiljaisuutta miettien samalla Olli Sorvarin tähtikuvausvinkkejä.

Ennen talviluonnonpäivää pähkäilin mihin oikein olin itseni ilmoittanut, enhän ole koskaan oikein ollut edes talvi-ihminen. Mutta valkoiset hanget, kirpakka pakkanen ja auringon säteet ovat melko lyömätön yhdistelmä. Ja vaikka kylmyys meni luihin ja ytimiin, haluan ehdottomasti viettää tulevia öitä ulkona luonnossa. Oli ihana nähdä miten paljon ihmisiä oli mukana ja osallistui myös retkiyöhaasteeseen. Itsekin olen taas yhtä upeaa elämystä rikkaampi.


Tätä haastetta en olisi voinut ottaa vastaan itsekseni varusteiden puutteen takia, joten erittäin suuri kiitos tästä kokemuksesta, ruuasta, telttamajoituksesta, seurasta ja kaikesta muusta @suomen_erataito, @haltiacom, @finnsavotta, @suomiretki, @stadinao ja muut telttailijatoverit!

Toivottavasti mahdollisimman moni muukin päätyisi ottamaan retkiyöhaasteen vastaan ja viettämään öitä ulkona!

#Matkailu #Kotimaanmatkailu #Retkiyöhaaste #Nuuksio #Retkeily1/1

Wilma Tuominen

muotoilija, web designer ja sisällöntuottaja, joka rakastaa kaikenlaista luovaa toimintaa. Kyllästynyt mahduttamaan itseään ja kiinnostuksiaan yhteen muottiin. Mahdottoman rakastunut luontoon, tanssimiseen, matkailuun ja itsensä kehittämiseen sekä toteuttamiseen. Lived by motto "create what sets your heart on fire."

@wilma.helmi

Wilma Creates

blogi, kanava ja alusta kaikelle sille, mitä teen harrastuksena ja työnä. Tsekkaa palvelut täältä.

 

Kaupallinen yhteistyö ja sometuotanto: 

wilma.tuominen@outlook.com

Lue lisää täältä. 💌

 

Alekoodit somessa:

RR102N -10% Ruohonjuuren verkkokaupassa #Ruohisrakas 🌱

Yhteys: wilma.tuominen@outlook.com

Wilma

Creates

© 2018. All rights reserved. Wilma Creates. Design by Wilma Tuominen. Suomi · Finland. Created with Wix and ♥