Uskalla tehdä sitä mistä unelmoit

Päivitetty: kesä 13

Viime viikonloppuna oli Osaava Nainen -messut, jonka ohjelmista olin muutamaa asiaa odottanut innolla. Nimittäin puhetta uskalluksesta, itselle tärkeiden asioiden tekemisestä, omasta osaamisesta, unelmista ja niiden saavuttamisesta.


Yhtenä puhujana oli naisyrittäjä Jaana Villanen, jonka tarina on äärettömän inspiroiva. Mielestäni on ihailtavaa, kun ihmiset tekevät sitä mitä haluavat, uskaltavat tehdä sitä ja samalla auttavat muita omalla toiminnallaan. Puheessa Villanen jakoi ajatuksia ja vinkkejä siitä, kuinka pitäisi uskaltaa tehdä sitä omaa juttua, jonka kokee itselle tärkeäksi.

Kaikki alkaa siitä, että löytää sen oman jutun ja visio unelmansa. Kuten olen aikaisemmin maininnut, käytän itse paljon tavoitekarttoja, unelmakarttoja ja listoja, jotka sopivat ainakin järjestelmälliselle ja visuaaliselle ihmiselle. Visualisoiminen auttaa, koska omasta unelmasta tulee tietoisemmaksi ja tietoisuus lisää toimintaa. Suunnitelmallisuus on tärkeää, mutta ei kannata jäädä sitkutteluun. "Sit ku mul on enemmän aikaa, sit ku kerkee muilta menoilta, sit ku on varaa." Erota tekosyyt oikeista syistä. Priorisoi. Toimi pikkuhiljaa, koska pienikin askel on aina eteenpäin.

Unelma kannattaa myös sanoa ääneen – itselle tai muille, mutta kannattaa miettiä kenelle. Parhaimmassa tapauksessa saat muilta tukea, apua, kannustusta, neuvoja ja lisää poweria tekemiseen, mutta toisaalta vastaan voi tulla myös epäilyjä, kateutta ja arvostelua, mitkä voivat vaikuttaa omaan tekemiseen negatiivisesti. Toisaalta positiivinen ajattelija ammentaa huonosta kritiikistä itselleen lisää motivaatiota. Success is the best revenge, eikö niin?

Negatiivisuus vie energiaa ihan valtavasti, joten jos itsellä alkaa olla negatiivisia ajatuksia, kannattaa nekin yrittää muuttaa positiivisiksi. "Olen ihan väsynyt" = "olen saanut paljon aikaseksi ja siksi väsyttää" tai "epäonnistuin tässä täysin = epäonnistuin, mutta teen seuraavalla kerralla toisin." Toisaalta täytyy myös muistaa se, että epäonnistuminenkin kuuluu prosessiin. Uskalla kohdata myös pelkosi, jos jokin on oikeasti sinulle tärkeää. Uskallus ei ole sitä, että ei pelkää mitään vaan sitä, että ei anna pelon pysäyttää. Näe haasteet mahdollisuutena.

Villasen puhe oli motivoiva, koska mielestäni on rohkeaa tehdä sitä minkä kokee itselle tärkeäksi, sillä se tekee kaikesta merkityksellisempää. Olipa se sitten unelmatyö, unelmaharrastus tai unelmaelämä. On ihan okei tyytyä tuttuun ja turvalliseen, mutta itse haluan luoda sitä, mikä saa mun sydämen sykkimään. Aloitin juuri lyhyen koulutuksen ja toivon, että sitä kautta saan lisää tietoa, välineitä ja uskallusta lähteä tekemään töitä sen eteen, missä tiedän olevani hyvä, missä haluan kehittyä, missä voin toteuttaa itseäni ja auttaa myös muita.


#Unelmat

1/1

Wilma Tuominen

muotoilija, web designer ja sisällöntuottaja, joka rakastaa kaikenlaista luovaa toimintaa. Kyllästynyt mahduttamaan itseään ja kiinnostuksiaan yhteen muottiin. Mahdottoman rakastunut luontoon, tanssimiseen, matkailuun ja itsensä kehittämiseen sekä toteuttamiseen. Lived by motto "create what sets your heart on fire."

@wilma.helmi

Wilma Creates

blogi, kanava ja alusta kaikelle sille, mitä teen harrastuksena ja työnä. Tsekkaa palvelut täältä.

 

Kaupallinen yhteistyö ja sometuotanto: 

wilma.tuominen@outlook.com

Lue lisää täältä. 💌

 

Alekoodit somessa:

RR102N -10% Ruohonjuuren verkkokaupassa #Ruohisrakas 🌱

Yhteys: wilma.tuominen@outlook.com

Wilma

Creates

© 2018. All rights reserved. Wilma Creates. Design by Wilma Tuominen. Suomi · Finland. Created with Wix and ♥