Pohjois-Italian aarteet Gardajärvellä – Garda ja Tremosine

Pohjois-Italia on reissukohde sinulle, joka ihailet järvi- ja vuoristomaisemia, upeita auringonlaskuja ja jättimäisiä jäätelöannoksia. Mikä olisikaan ihanampaa, kuin kulkea kylien kujilla, tutkia uusia nähtävyyksiä, salpautua luonnon kauneudesta ja pulahtaa virkistävään Gardajärveen päivien päätteeksi.

Kirjaimellisesti häikäisevät maisemat Tremosinen vuorilla.

Vietin vuoden 2018 keskikesää Italiassa ja kirjoitin aiemmin reissupostauksen muutamasta Pohjois-Italian kaupungista: Sirmionesta, Salòsta ja Veronasta. Reissun aikana vierailimme myös Gardassa ja Tremosinessa, joka oli Italian matkan helmi. Käy lukemassa ensimmäinen postaus täältä, niin saat pienen katsauksen reissun ensimmäisistä kohteista.


Garda


Pohjois-Italiaan ei voi olla ihastumatta, jos pitää ylväistä näköaloista, vaaleanpunaisista oleantereista, vanhojen rakennusten väriloistosta ja pikkukylätunnelmasta. Gardajärven rannalla on useita toinen toistaan kutsuvampia kaupunkeja ja kyliä, jotka henkivät perinteistä italialaista tunnelmaa. Yksi päiväretkikohteistamme oli Garda.

Gardassa, järven rannalla vietimme muutaman tunnin kierrellen pieniä putiikkeja ja nauttien aivan liian isoja jätskiannoksia, joista vaaka jaksaa vieläkin muistuttaa. 😝

Gardassa olisi ollut varmasi enemmänkin tutkiskeltavaa, mutta seuraava kohde odotti jo vuoroaan. Gardassa pystyy kuluttamaan hyvin aikaa idyllisissä rantakahviloissa ja kävellen katuja järvenrannan tuntumassa.

Tremosine sul Garda


Kiersimme Italiaa pääosin kentältä vuokratulla autolla, mutta paikallinen tuttumme halusi myös näyttää meille pohjoisen parhaita paloja. Tämän matkan timanttisin kohde oli ehdottomasti Tremosine, jossa ei varmasti olisi tullut käytyä ilman Antoniota.


Reitti Tremosinen huipulle oli kokemukseltaan ainutlaatuinen – jokseenkin hieman vaarallisen oloinen. Kuljimme autolla vuoren rinnettä ja rinteeseen louhittuja luolia pitkin määränpäähän. Tie oli sen verran mutkikas ja kapea, että matkalla oli liikennevalojakin.


Vauhdikkaan ajon jälkeen nautimme yhdessä italialaisen lounaan kallion kupeessa sijaitsevassa Miralagossa. Kalaisat ruoka-annokset valkoviinin kanssa nautittuna olivat erinomaisia, mutta näkymät sitäkin paremmat. Korkealta näki hyvin, miten riippuliittäjät ja muut aktiivilomailijat liihottivat järven tuntumassa.


Tremosinessä olisi ollut illemmalla jonkinlainen tapahtuma, Notte Romantica, mutta emme ennättäneet jäädä katsomaan mistä oli kyse. Mitä ilmeisimmin tämä on kuitenkin erinomainen kohde pariskunnille!

Viikossa ehti näkemään ja kokemaan monenmoista, mutta pohjoinen Italia ja Gardajärvi antoivat vielä monta syytä palata maahan. Erityisesti itseäni kiinnostaisi Malcesinen luontonähtävyydet ja taidanpa minäkin joku päivä tuppautua turistiksi Venetsiaan.


Suosituksia otetaan siis vielä vastaan!


Lue myös:


Pohjois-Italian aarteet Gardajärvellä – Sirmione, Salò ja Verona


Blogisuositus Pohjois-Italiaan, erityisesti Bresciaan reissaavalle: Raidallisia retkiä -matkablogi#Matkailu #PohjoisItalia #Gardajärvi #Tremosine #Garda

#Travel #NorthItaly


1/1

Wilma Tuominen

muotoilija, web designer ja sisällöntuottaja, joka rakastaa kaikenlaista luovaa toimintaa. Kyllästynyt mahduttamaan itseään ja kiinnostuksiaan yhteen muottiin. Mahdottoman rakastunut luontoon, tanssimiseen, matkailuun ja itsensä kehittämiseen sekä toteuttamiseen. Lived by motto "create what sets your heart on fire."

@wilma.helmi

Wilma Creates

blogi, kanava ja alusta kaikelle sille, mitä teen harrastuksena ja työnä. Tsekkaa palvelut täältä.

 

Kaupallinen yhteistyö ja sometuotanto: 

wilma.tuominen@outlook.com

Lue lisää täältä. 💌

 

Alekoodit somessa:

RR102N -10% Ruohonjuuren verkkokaupassa #Ruohisrakas 🌱

Yhteys: wilma.tuominen@outlook.com

Wilma

Creates

© 2018. All rights reserved. Wilma Creates. Design by Wilma Tuominen. Suomi · Finland. Created with Wix and ♥