Nokka kohti koskea ja uusia kokemuksia

Päivitetty: 13o helmi 2019


KotHamAdventure blogimatka yhteistyössä Visit Kotka-Haminan kanssa*


Jos mietit vielä tämän syksyn reissusuunnitelmia tai pohdit jo ensikesän ämpärilistaa, niin suosittelen matkaamaan kotimaan kohteisiin ja kokemaan uusia elämyksiä. Kotkan-Haminan seutu tarjoaa ainakin kosken kuohuja seikkailumielisille ja historian havinaa menneistä ajoista kiinnostuneille.

Visit Kotka-Hamina kutsui noin 30 sisällöntuottajaa, bloggaajaa ja tubettajaa tutustumaan seutuunsa KotHamAdventure nimeä kantavaan vaikuttajamarkkinointitapahtumaan. KotHamAdventure ajoittui elokuun viimeiseen viikonloppuun, mikä osui hyvin nappiin Suomen luonnon päivän kanssa, sillä viikonlopun ohjelma ja aktiviteetit sijoittuivat hyvin pitkälti luontoon ja sen läheisyyteen.


Halusin lähteä mukaan KotHamiin, sillä viime vuosina olen halunnut nähdä enemmän kotimaata ja etenkin luontokohteita. Sana adventure kuulosti korvaani hyvältä ja kiinnostuin aktiviteeteista, joita en ole koskaan aiemmin kokeillut. Tuskin olisin tämän vuoden puolella melonut koskissa Kymijoella tai laskeutunut 14 metrin korkuista kalliota alas, jos en olisi lähtenyt tähän viikonloppuseikkailuun mukaan.


Lauantaiaamu alkoi unisilla silmillä, mutta matkalla Helsingistä Kotkaan ehti ottaa pienet power napit. Kun saavuimme Kotkaan, aloitimme päivän Merikeskus Vellammossa, jossa ensin pidettiin lyhyt briiffi tulevasta viikonlopusta.


Vellamossa pääsimme kiertelemään mielenkiintoisia näyttelyitä muun muassa merenkulkuun ja sen historiaan liittyen. Historiallisissa näyttelyesineissä on aina jotain omanlaista mystiikkaa. Erityisesti merimiesten elämäntyylistä ja erotiikasta kertova Sex and the sea -näyttely jäi mieleeni.

Vellamon museokierroksen ja huippuhyvän lounaan jälkeen hypättiin takaisin Savonlinjan bussiin ja laitettiin nokka kohti Kymijokea, jossa meitä odotti päivän aktiviteetit eli jokijooga, koskiuinti sekä koskenlasku.


Mietin, että rauhoittava jokijooga olisi houkutellut, mutta olin valinnut lajikokeiluun koskenlaskun. Lajissa yhdistyivät kivasti Kymijoen maisemista nauttiminen, vauhdikkaat kosket, adrenaliinipiikit sekä yhteistyö muiden lautassa olleiden kanssa. Viimeistään ensimmäisen kosken kohdalla vireystaso nousi kummasti ja mietin mihin ihmeeseen olin ryhtynyt, kun näin miten ensimmäinen lautta pomppi kosken kuohuissa. Viimeisen kosken jälkeen nälkä olikin vain kasvanut. Tämä oli huikea elämys, jonka meille tarjosi Erämys Keisarin kosket.
Kuvat: Visit Kotka-Hamina

Kolmen kosken jälkeen rantauduttiin märissä varusteissa, joten siitä lähdettiin laittamaan vaatteet vaihtoon ja nauttimaan nokipannukahvit ja smoothietä...

Kuva: Visit Kotka-Hamina

... jonka jälkeen sitten suunnattiin kohti Virolahtea. Tarkemmin sanottuna Harjun oppimiskeskukseen, jossa myös majoituimme KotHamin aikana. Erittäin maistuva ja runsas illallinen oli katettu Harjun vanhaan kartanoon, joka soveltuu hyvin erilaisiin juhla- ja kokoustilaisuuksiin. Kartano ja sen miljöö olivat todella kauniita.

KotHamAdventuren ensimmäinen päivä huipentui hauskaan illanviettoon Rantaharjussa, jossa pääsimme nauttimaan livemusiikista ja löylyistä. Paikallinen Ole hyvä luonnontuote sponsoroi saunailtaa varten pesuaineet, jotka ovat ympäristöystävällisiä ja vegaanisia. Kylmillä huurteisilla saunojia viilensi Takatalo & Tompuri Brewery pienpanimon Kaski -oluet. Day 2 aktiviteetteineen oli vielä edessä, joten onnistuneen päivän päätteeksi oli ihana päästä saunan jälkeen nukkumaan.


Kuva: Visit Kotka-Hamina

Kuvittelin olevani edellisen päivän jäljiltä väsynyt, mutta melko pirteänä nousin ylös sängystä. Oppimiskeskuksessa tarjotun aamupalan jälkeen osa suuntasi ratsastamaan, osa lähti korsukierrokselle tai kalliolaskeutumaan, joista itse lähdin mukaan viimeisimpään. Kun kurkkasin kallion reunalta alas, mietin taas mihin olin ryhtynyt. Mutta kuten koskenlaskussakin, niin myös tässä kokeilussa nälkä kasvoi syödessä. Toisaalta olisi tehnyt mieli vain leijua köyden varassa ja ihastella maisemia, mutta toisaalta oli hauskaa mennä vauhdilla kallion seinämää alas.


Kuva: Visit Kotka-Hamina

Odotukset KotHamAdventuresta täyttyivät ja lähdin kotiin monta kokemusta rikkaampana. Ajattelin kuitenkin pistää tämän seudun ja muutaman historiallisen kohteen bucket listalleni. Instagramin puolella jo totesinkin, että jos jossain asiassa haluan kannustaa ihmisiä, niin tutustumaan kotimaahan, liikkumaan luonnossa ja kokemaan uusia elämyksiä – etenkin niitä, joista syntyy se "mihin olen oikein ryhtynyt" -fiilis.


Iso kiitos Visit Kotka-Haminalle, hosteille, elämykset tarjonneille yrityksille ja kaikille mukana olleille tästä elokuun hauskimmasta viikonlopusta, joka sai taas muistamaan miten hienoja elämyksiä kotimaassakin voi kokea!


Psst. Tsekkaa vielä tämä huikea videokooste viikonlopusta!


#Matkailu #Kotimaanmatkailu #KotHamAdventure #Seikkailu #Aktiviteetit #Elämys

1/1

Wilma Tuominen

muotoilija, web designer ja sisällöntuottaja, joka rakastaa kaikenlaista luovaa toimintaa. Kyllästynyt mahduttamaan itseään ja kiinnostuksiaan yhteen muottiin. Mahdottoman rakastunut luontoon, tanssimiseen, matkailuun ja itsensä kehittämiseen sekä toteuttamiseen. Lived by motto "create what sets your heart on fire."

@wilma.helmi

Wilma Creates

blogi, kanava ja alusta kaikelle sille, mitä teen harrastuksena ja työnä. Tsekkaa palvelut täältä.

 

Kaupallinen yhteistyö ja sometuotanto: 

wilma.tuominen@outlook.com

Lue lisää täältä. 💌

 

Alekoodit somessa:

RR102N -10% Ruohonjuuren verkkokaupassa #Ruohisrakas 🌱

Yhteys: wilma.tuominen@outlook.com

Wilma

Creates

© 2018. All rights reserved. Wilma Creates. Design by Wilma Tuominen. Suomi · Finland. Created with Wix and ♥