Karu Comino ja Blue Lagoon

Päivitetty: 31o tammi 2019

Malta houkuttelee keväisin matkailijoita turkooseilla laguuneilla ja rosoisilla maisemilla. Mikä tässä pienessä saarivaltiossa kiehtoi eniten?

Malta oli mun bucket listillä lähinnä sen takia, että halusin paljon aurinkoa ja kristallin kirkasta merta. Maltan saaristo on ihan älyttömän kaunis, rosoisia kallioita ja turkoosia vettä. Matkan aikana käytiin Cominon saarella ja Blue Lagoonissa pariin otteeseen, koska se paikka oli niin viehättävä.


Kuten saattaa arvata, Comino on koko kesän ajan täynnä matkailijoita, mutta siitä huolimatta ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Me varattiin reissu saarelle Sliemasta, ja matka kesti muistaakseni päälle tunnin. Risteilyn aikana sai nauttia auringosta kannella, ihastella maisemia, juoda ja syödä riippuen matkan järjestäjästä. Muutamia mainittakoon Hornblower ja Captain Morgan. Ja kuten tavallista, jos ostaa usempia retkiä samasta paikasta, saa niistä ihan parempia alennuksia.

Paikan päällä oli paljon matkaajia. Onneksi toukokuussa oli helppoa löytää vähän rauhallisempi alue auringonottoon, uimiseen ja snorklailuun. Ei kauheasti turisteja, ei musiikkia ja muiden melua. Muutama auringonpalvoja ja sukeltaja siellä täällä. Ja Cominon saarella ei ole muuten lainkaan autoja, ihanaa verrattuna siihen, että muuten Maltalla on todella paljon autoja ja liikennettä.


Vaikka paikka oli yksi hienoimmista, mitä olen tähän asti nähnyt, niin mua ärsyttää ihmisten välinpitämättömyys ympäristöä kohtaan. Roskia oli siellä täällä.


Mun mielestä Comino oli kerrassaan kaunis, aivan ihana luonto ja ympäristö. Vaikka saari onkin tosi pieni, mulle jäi sellanen olo, että olisin halunnut tutkia sitä enemmän, joka kolkan maalla ja meressä. (Meillä oli oli vain noin kolme tuntia aikaa päivässä.) Me ei sillon ollenkaan käyty siinä "parhaassa spotissa", jossa suurin osa ihmisistä on, mutta löydettiin rauhallinen paikka pikkusen kauempaa.


Olisin myös halunnut palavasti koittaa sukeltamista, mutta oon ihan tyytyväinen, että toin edes snorkkelin mukaani. Aika oli niin rajallinen ja innostuin jahtaamaan pikkukaloja ja ottamaan vedenalaisia kuvia, joten ei ehditty käydä vilkasemassa muutamia saaren nähtävyyksiä, kuten Chapel of Our Lady's Return from Egyptiä.


Nyt, kun katselen näitä kuvia, oon tosi onnellinen, että näin ja koin tämän upean paikan ja kannan mukanani roppakaupalla ihania muistoja!

#Matkailu #Malta #Comino #Bluelagoon

1/1

Wilma Tuominen

muotoilija, web designer ja sisällöntuottaja, joka rakastaa kaikenlaista luovaa toimintaa. Kyllästynyt mahduttamaan itseään ja kiinnostuksiaan yhteen muottiin. Mahdottoman rakastunut luontoon, tanssimiseen, matkailuun ja itsensä kehittämiseen sekä toteuttamiseen. Lived by motto "create what sets your heart on fire."

@wilma.helmi

Wilma Creates

blogi, kanava ja alusta kaikelle sille, mitä teen harrastuksena ja työnä. Tsekkaa palvelut täältä.

 

Kaupallinen yhteistyö ja sometuotanto: 

wilma.tuominen@outlook.com

Lue lisää täältä. 💌

 

Alekoodit somessa:

RR102N -10% Ruohonjuuren verkkokaupassa #Ruohisrakas 🌱

Yhteys: wilma.tuominen@outlook.com

Wilma

Creates

© 2018. All rights reserved. Wilma Creates. Design by Wilma Tuominen. Suomi · Finland. Created with Wix and ♥