Green self-care tekee hyvää sinulle ja luonnolle – vinkit ekologiseen itsehoitoon!

Self-care eli itsestä huolehtiminen on tärkeää kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja tasapainoisen elämän kannalta. Kun huolehdit tai hemmottelet itseäsi, ota huomioon myös ympäristön hyvinvointi. Suosimalla luonnollisia raaka-aineita ja ekologisia tuotteita kuormitat vähemmän ympäristöä ja ehkä jopa omaa kukkaroasi.

Postaus sisältää mainoslinkkejä ja alekoodin.

Make self-care a priority


Self-care ei ole vain sitä, että käyt kerran kuukaudessa spa-hoidossa tai kylvet porealtaassa skumppalasin kanssa vain palataksesi takaisin seuraavana päivänä arjen oravanpyörään.


Itsestä huolehtiminen on tärkein tapa pitää huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistaan, eikä se ole missään nimessä itsekästä ottaa aikaa oman balanssin ylläpitämiselle ja itsensä toteuttamiselle.


Self-care voi olla kasvonaamioita, hampaiden pesua, kodin järjestyksen ylläpitämistä, tasapainon edistämistä, omalle keholle sopivan ruokavalion noudattamista, pyykkien pesemistä piparmintun tuoksuisella pyykkietikalla, kinuskipehmiksiä oreomuruilla, hitaita aamuja, downshiftaamista, joogaa laiturin nokassa ja lempisuklaan syömistä. Se on sitä, että löytää itselleen mieluisat tavat hoitaa kehoaan ja mieltään tasapainoisesti ja tietoisesti.

Lämpimät porekylvyt ovat ihania, mutta ne eivät ehkä sovi ekoilijan päivittäisiin self-care -rutiineihin. Sen sijaan metsäkylpy tai tanssiminen sopivat. Tässä postauksessa kerron millaisilla tavoilla luonnonläheinen oman elämänsä ekoilija voi huolehtia itsestään, mutta samalla myös ympäröivästä luonnosta.


Salf-care -vinkit luonnonläheiselle ekoilijalle


1. Anna kahvinporoille käyttöaikaa ennen biojäteastiaa. Hyödynnä kahvinporot ihon kuorinnassa sellaisenaan tai lisää joukkoon esimerkiksi kaakaojauhetta. Porojen hierominen poistaa kuolleita ihosoluja, parantaa verenkiertoa ja saattaapa joillain myös pienentää kasvojen ihohuokosia. Jos haluat kokeilla ylellisempää kuorintaa panosta UpCircle vartalokuorintaan tai edulliseen Organic Shopin vartalokuorintaan.


2. Istuta puu. Puun taimien istuttaminen on kivaa ulkoilmatekemistä ja loistava pieni teko ilmastonmuutoksen torjunnassa. Mieti, miltä istuttamasi kuusi voisi näyttää kahdenkymmenen vuoden kuluttua.


3. Ploggaa, eli kerää roskia lenkkeillessä. Samalla kun saat hyötyliikuntaa, puhdistat ja kaunistat ympäröivää luontoa. Liity Facebookissa Roskapäivässä -ryhmään ja jaa saaliisi muille roskien kerääjille. Lisäät samalla tietoisuutta ja inspiroit muita!


4. Hemmottele ja heleytä ihoasi hävikkihedelmistä ja -vihanneksista valmistetuilla, biohajoavilla Pulpe de Vie kasvonaamiolla. Kumpi kuulostaa houkuttelevammilta Moji'detox vai Pina Tomata?

5. Lähde luontoon ja ota metsäkylpy. Tutkimukset osoittavat kiistattomasti, että metsässä liikkumisella on kymmeniä positiivisia vaikutuksia mieleen ja kehoon. Stressi lievenee, tarkkaavaisuus lisääntyy ja mieli rauhoittuu. Kokeile levätä sammaleen päällä ja havainnoi luontoa kaikilla aisteillasi. Miltä ilma tuoksuu? Mitä ääniä kuulet?


6. Juo vatsaa hellivää kombuchaa. Kupliva terveysjuoma sopii niin arkeen kuin juhlaan. Kombucha on myös hyvä alkoholiton vaihtoehto. Joko olet kuullut sober curious -ilmiöstä, jossa alkoholia vähennetään terveyssyistä? Kotimaisia luomu kombuchoja valmistaa muun muassa Kellaripanimo ja The Good Guys.


7. Puhdista ja hemmottele ihoasi kestosuosikeillani, Luonkosin puhdistuskakuilla. Nämä kakut ovat luonnonkosmetiikkaintoilijan must-have-tuotteita. Healing puhdistaa kasvosi meikistä ja Innocent vartalokakku hellii hipiääsi.


8. Tanssi! Tanssi kohottaa kuntoa, edistää aivojen terveyttä, parantaa itsetuntoa ja auttaa ilmaisemaan omia tunteita, joita on vaikea pukea sanoiksi. Erityisesti Tanssistudio Flaman Flawless Diva -tunteja pidetään terapiatunteina, joissa tanssitaan usein oman sisäisen Beyoncén asenteella. Kokeile onlinetuntia ja päästä sisäinen diivasi irti kotona!


9. Halaa puita häpeilemättä ja vapaudu stressistä. Puut puhdistavat ilmaa, mutta myös mieltä. Lohtua voi hakea myös luonnosta. Jos jonkun mielestä halaaminen on outoa, hän on todennäköisesti itse vain erkaantunut luonnosta.


10. Kääk ekoahdistus! Riittämättömyyden tunne ja täydellisyyden tavoittelu ovat tunteita, joita moni ekoilija kokee. Toteuta ekologista itsehoitoa omien resurssien mukaan, äläkä pyri väkisin olemaan täydellinen kaikessa.

Green self-care on itsehoitoa sinulle, joka haluat omassa kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa ja siihen liittyvissä valinnoissa tehdä myös hyviä eleitä luonnon hyväksi. Nauti ilmaisista metsäkävelyistä ja suosi itsehoidossa erityisesti kotimaista luonnonkosmetiikkaa.

♡-merkityt tuotteet löytyvät Ruohonjuuresta. Hyödynnä alekoodi RR102N, jolla saat -10% kaikista normaalihintaisista tuotteista verkkokaupassa. Hyödyntämällä alekoodejani tai linkkejäni kotimaisiin ekotuotteisiin tuet pienyrittäjiä sekä minua.♡


#GreenSelfCare #TueYrittäjää #Ruohisrakas #Ruohonjuuri #Hyvinvointi #Ekologisuus #Vihreäitssehoito

1/1

Wilma Tuominen

muotoilija, web designer ja sisällöntuottaja, joka rakastaa kaikenlaista luovaa toimintaa. Kyllästynyt mahduttamaan itseään ja kiinnostuksiaan yhteen muottiin. Mahdottoman rakastunut luontoon, tanssimiseen, matkailuun ja itsensä kehittämiseen sekä toteuttamiseen. Lived by motto "create what sets your heart on fire."

@wilma.helmi

Wilma Creates

blogi, kanava ja alusta kaikelle sille, mitä teen harrastuksena ja työnä. Tsekkaa palvelut täältä.

 

Kaupallinen yhteistyö ja sometuotanto: 

wilma.tuominen@outlook.com

Lue lisää täältä. 💌

 

Alekoodit somessa:

RR102N -10% Ruohonjuuren verkkokaupassa #Ruohisrakas 🌱

Yhteys: wilma.tuominen@outlook.com

Wilma

Creates

© 2018. All rights reserved. Wilma Creates. Design by Wilma Tuominen. Suomi · Finland. Created with Wix and ♥