10 asiaa, joita teen saavuttaakseni tavoitteeni

Päivitetty: kesä 18

Henkilökohtaiset unelmat ja tavoitteet. Meillä kaikilla on niitä ja ne voivat liittyä ihan mihin tahansa. ne voivat olla helposti saavutettavassi tai kestää useamman vuoden. Monesti me ajatellaan, että "en tiedä miten", "mulla ei oo aikaa nyt", "mä oon aina töissä/mulla on aina töitä" tai "ehkä sitten ku mulla on enemmän rahaa". Ei unelmian saavuttaminen olekaan täysin vaivatonta, mutta jos jotain oikeasti haluaa, voi aina ottaa muutaman pienen askeleen eteenpäin. Omien unelmien ja tavoitteiden saavuttaminen vaatii erilaisia asioita ja kerron 10 tapaa, joita itse käytän ja teen päästäkseni lähemmäs tavoitteitani.

1. Unelmoin

Meillä kaikilla on unelmia, tavoitteita ja välitavoitteita. Ne voivat olla pieniä tai isoja, mutta silti yhtä arvokkaita. Me unelmoidaan omasta asunnosta, terveydestä, lapsista, harrastamisesta, hyvästä työstä ja palkasta, matkustamisesta, opiskelusta, rahasta ja olemalla hyvä jossakin. Edellä mainitut olivat muutamia universaaleja tavoitteita, mutta nekin voivat olla hyvin erilaisia ja henkilökohtaisia kaikille. Joku unelmoi pienestä mökistä samaan aikaan, kun joku haluaa asua isossa modernissa talossa. Tai joku haluaa matkustaa viikoksi Kreikkaan, kun taas toinen suunnittelee kolmen kuukauden matkaa Aasiaan. Rakastan lainausta "After all, dreaming is a form of planning", koska huolimatta kuinka suuria unelmat ovat, niistä voi aina haaveilla, olla tietoisia ja antaa vain palaa.

2. Herään aikaisin

Herään aikaisin, koska rakastan hitaita aamuja. Halua valmistaa hyvän aamupalan, lukea sähköpostin ja tehdä merkintöjä kalenteriini. Olen paljon tuotteliaampi ja tehokkaampi, kun tiedän, että minulla on aikaa tehdä asioita ilman kiirettä. Ei ole väliä onko arkipäivä vai viikonloppu.

3. Syön terveellisesti ja treenaan

Valehtelematta voisin elää pastalla, pizzalla ja vanilijapehmiksellä, mutta syön terveellisesti, koska ravinto on hyvinvoinnin peruspilareita. En ole kiinnostunut perinteisestä kuntosalitreenaamisesta, mutta tanssin useita tunteja viikossa. Treenissä monesti yhdistyy lihaskunto ja aerobinen liikunta, sekä tietenkin tanssin taiteellinen ilmaisu.

4. Käytän kalenteria ja teen to do -listoja

Yksi tärkeimmistä tavaroistani on kalenteri. Itselleni suunnitelmallisuus ja järjestelmällisyys ovat aina olleet avain menestymiseen. Asiat on niin paljon helpompi tehdä, kun muistaa kaikki menot, tapahtumat, tehtävät ja deadlinet. Mä myös rakastan to do -listoja, koska siten on helppo muistaa pienimittäkin asiat, jotka pitäisi saada tehdyiksi.

5. Etsin inspiraatiota ja motivaatiota

Joskus mulle tulee kauhea motivaation ja inspiraation puute, joista ensimmäinen on pahempi. Yleensä silloin selailen Pinterestiä, motivoivia lainauksia, kaikenlaisia ideoita ja kauniita kuvia. Yleensä se auttaakin, mutta joskus pitkä kävely voi olla parempi.

6. Luen ja kirjoitan Unelmakarttakirjaa

Ostin tämän kirjan viime marraskuussa ja käytän sitä vieläkin unelmien ja tavoitteiden kirjaamiseen. Kirja sisältää hyviä tekstejä unelmoinnista, siitä miten työstää niitä, lopettaa omien unelmien epäily ja antaa elämän luoda niistä totta. Tykkään siitä, että omat unelmat voi kirjata kahden kansien väliin olemalla luova. Jos tuntuu, ettei omat unelmat etene, voi vain avata Unelmakarttakirjan, vilkasta unelmiaan ja motivoitua jälleen.

7. Pidän kodin ja ympäristön siistinä

Vietän paljon aikaa kotona, joten haluan ympäristöni olevan siisti ja järjestelmällinen. On paljon ihanampaa yrittää keskittyä tekemään asioita, kun joka puolella ei ole sotkua. Aina kesäisin tykkään olla kesämökillämme, koska metsä ja luonto ovat niin voimaannuttavia ja inspiroivia elementtejä.

8. Teen tavoitekarttoja

Tämä on hieman samantapainen kuin Unelmakarttakirja. Goal mapping on menetelmä, jonka on luonut Brian Mayne. Osallistuin vuosi sitten Goal mapping kurssille ja itselleni goal mapping on paras työväline tavoitteiden saavuttamiseen. Tällä hetkellä käytän sitä syödäkseni terveellisesti, säästääkseni rahaa ja tämän blogin tekemiseen. Lue lisää Goal mappingista täältä ja suosittelen myös lukemaan samannimisen kirjan aiheesta!

9. Usko itseesi, anna aikaa, pyri positiivisuuteen

Negatiivisella ajattelulla ei pääse minnekään. En voi, ei ole rahaa, ei ole aikaa, en tiedä miten, tiedän ettei se onnistu, olen liian sitä ja tätä. EI! Olet sitä mitä ajattelet, joten ajattele positiivisesti. Jos sinulle ei ole aikaa, katso vähemmän Netflixiä. Jos et tiedä miten, etsi apua ja ala opetella. Mitään ei tapahdu yhdessä yössä, joten anna itsellesi aikaa.

10. Toimi

Eli sulla on tavoite ja haluat saavuttaa sen? Toimi. Ylemmät asiat, joita listasin, ovat hyvä työvälineitä itsensä rohkaisemiseen, suunnitelmien tekemiseen ja itsensä motivoimiseen. Mutta itse täytyy ottaa ensimmäinen askel. Kun aloitin tämän blogin vuosi sitten, mulla oli suunnitelmia ja paljon listoja, kuvia, postausideoita, joita laittaa tänne. Mutta en julkaissut blogia kunnes nyt, koska en ollut varma. Käytin mielettömästi aikaa tämän tekemiseen, mutta pidin sivut julkaisemattomina, koska pelkäsin ja epäilin. Lopetin epäilyn, painoin julkaisunappulaa ja nyt teen joka päivä töitä tavoitteideni eteen.

#Unelmat #Menestyminen #Tavoitteet

1/1

Wilma Tuominen

muotoilija, web designer ja sisällöntuottaja, joka rakastaa kaikenlaista luovaa toimintaa. Kyllästynyt mahduttamaan itseään ja kiinnostuksiaan yhteen muottiin. Mahdottoman rakastunut luontoon, tanssimiseen, matkailuun ja itsensä kehittämiseen sekä toteuttamiseen. Lived by motto "create what sets your heart on fire."

@wilma.helmi

Wilma Creates

blogi, kanava ja alusta kaikelle sille, mitä teen harrastuksena ja työnä. Tsekkaa palvelut täältä.

 

Kaupallinen yhteistyö ja sometuotanto: 

wilma.tuominen@outlook.com

Lue lisää täältä. 💌

 

Alekoodit somessa:

RR102N -10% Ruohonjuuren verkkokaupassa #Ruohisrakas 🌱

Yhteys: wilma.tuominen@outlook.com

Wilma

Creates

© 2018. All rights reserved. Wilma Creates. Design by Wilma Tuominen. Suomi · Finland. Created with Wix and ♥